Aquest mes de setembre el Museu del Cinema reprendrà la seva programació d’activitats

Les sessions del “Docs del Mes”, del cinefòrum “Parlem de Cinema?”, de la mostra de cinema independent “Invisibles” i del cicle de projeccions comentades “Cinc seqüències per explicar una obra mestra” tornaran a ser programades i es prendran mesures per garantir la seguretat sanitària de totes les persones assistents.

dijous 13 d'agost de 2020









Aquest proper mes de setembre es reprendrà la programació d’activitats del Museu del Cinema. Aquestes s’hauran d’adaptar a les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19 per tal de garantir la seguretat de les persones assistents a aquestes sessions. Per aquest motiu l’aforament de la sala quedarà reduït a la meitat per assegurar la distancia de seguretat interpersonal, l’aforament màxim serà de vint-i-quatre persones i ’assignació de places serà per estricte ordre d’arribada. Durant la sessió serà obligatori l’ús de mascareta i abans i després de la sessió caldrà realitzar la higiene de mans amb gel hidroalcohòlic.

Els primers dijous de mes, tal com és habitual, es dedicaran a les millors estrenes de documentals en versió original i subtitulades al català. Les sessions del Docs del mes començaran el dia tres de setembre amb el premiat film macedoni Honeyland de Ljubomir Stefanov i Tamara Kotevska Hatidze. Aquest documental va ser nominat a millor documental i a millor pel·lícula de parla no anglesa als passats premis Oscar. El dia 1 d’octubre serà el torn del retrat d’una nena als camps de refugiats siris en el documental Marwa, petita i valenta (Tiny Souls) de Dina Naser. El dia 5 de novembre reflexionarem sobre si estem preparats per introduir la intel·ligència artificial a les nostres vides amb el film alemany Hi. AI d'Isa Willinger i tancarem l’any, pel que fa a documentals, amb Overseas de Sung-A Yoon, un impactant retrat de les dones filipines que es veuen obligades a marxar a l’estranger per guanyar-se la vida fent de mainaderes i treballadores de la llar.

Els segons dijous de mes parlarem de cinema i ho farem a través dels directors que han estat claus en la història del setè art. En les sessions de cinefòrum “Parlem de Cinema?” que tindran lloc els dies 17 de setembre, 8 d’octubre, 12 de novembre i 10 de desembre, es projectaran i es debatrà sobre el clàssic de la Nouvelle Vague L'Annèe dernière à Marienbad (El año pasado en Marienbad) d’Alain Resnais, sobre el famós film de Pedro Almodóvar, Todo sobre mi madre; sobre un dels primers films de Luchino Visconti Bellissima (Bellíssima), per acabar amb la comèdia de Preston Sturges Christmas in July (Navidades en Julio).

Joan Queralt comentant Il gattopardo, Jaume Pla (Mazoni) parlant de Taxi Driver i Tanit Plana disseccionant Lost In Translation. Aquestes són les tres propostes del cicle “Cinc seqüències per explicar una obra mestra” on els ponents trien una pel·lícula que consideren especial i cinc moments del film. Aquests fragments es projecten i s'analitzen durant la sessió. Les sessions seran els dies 15 d’octubre, 19 de novembre i 17 de desembre respectivament.

James White de Josh Mond,Honeymoons de Goran Paskaljevic i In Love We Trust de Wang Xiaoshuai són les tres pel·lícules escollides per les tres darreres sessions de l’any de la mostra de cinema d’autor “Invisibles”. Aquesta mostra projecta films de directors que per la seva decidida aposta per un cinema que transgredeix els estàndard comercials de producció no van tenir una distribució massiva més enllà del circuit de festivals.

A banda d’aquestes tres propostes permanents el Museu del Cinema també ofereix algunes altres activitats com ara l’homenatge al Tomàs Mallol cineasta que aquest any coincideix amb el “Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual”. L’acte serà una doble celebració i consistirà en conferència sobre els coetanis de Tomàs Mallol, on repassarem els principals noms del cinema amateur dels anys 60 i 70 a Catalunya. La dictarà el senyor Albert Beorlegui i Tous, comentarista cinematogràfic i coautor del llibre El cinema amateur a Catalunya (2009).

Durant els caps de setmanes de Fires i el dia de Sant Narcís es podrà veure en projecció continua el documental del fons del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) el documental històric Gerona, (o Revista de Gerona) procedent de la desapareguda distribuïdora CINAES (Cinematográfica Nacional Española SA). En el documental hi apareixen imatges històriques i emblemàtiques de les activitats que es van dur a terme entre els dies 28 d'octubre i 5 de novembre de 1928.

Tots els actes són gratuïts i començaran puntualment a les set de la tarda. Les projeccions de fires seran continues i es podran veure durant l’horari d’obertura del Museu.

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte