Català Español English Français
El Museu

Notícies

El Museu del Cinema executa la primera fase de la renovació de la gràfica de l'exposició permanent

21/12/23 Aquests treballs s'han dut a terme gràcies a una subvenció de 44.280,00 € del Departament de Cultura de la Generalitat i s'espera executar la segona fase abans de l'estiu de 2024.

El Museu del Cinema rep una subvenció que permet documentar fotografies de cinema i altres elements provinents de donacions de particulars al Museu

30/11/23 El Departament de Cultura de la Generalitat ha atorgat una subvenció de 7.200 € al Museu del Cinema per a dur a terme la documentació de 1.950 objectes i altres elements.

La representació de les patologies físiques i psíquiques centraran el 14è Seminari Internacional sobre els Antecedents i Orígens del Cinema

02/11/23 La proposta tindrà lloc els dies 9 i 10 de novembre i comptarà amb 29 intervencions diferents.

Restauració i instal·lació del cartell de cinema Mam'zelle Milliard d'Emili Vilà i Gorgoll

05/10/23 El Museu del Cinema acaba d’incorporar a l’exposició permanent un cartell cinematogràfic de 1920 que és obra del cartellista i pintor llagosterenc Emili Vilà i Gorgoll.

Es restaura l'escultura A de Cinema de Joan Brossa

03/08/23 La restauració s'emmarca dins la campanya endegada per l'Ajuntament de Girona per a la reparació de 20 escultures urbanes.

El Museu del Cinema rep una subvenció de la Diputació de Girona per a equipament relacionat amb les noves tecnologies

02/08/23 El Museu del Cinema ha invertit aquest import en un programa interactiu per a pantalla tàctil per a l'exposició "Centenaris. Tomàs Mallol i el cinema amateur".

Més de 180 alumnes participen en l’11a edició de la proposta educativa “Llegeix, càmera i... acció!”

02/06/23 L’objectiu de la iniciativa és potenciar el gust per la lectura de les persones joves fent que visquin les diferents etapes d’una producció audiovisual.

Tomàs Mallol explica la seva col·lecció a través de gravacions inèdites

04/05/23 El Museu del Cinema recuperarà, publicarà i difondrà al llarg d'aquest any, vint-i-cinc gravacions inèdites on el col·leccionista explica detalladament peces del seu fons.

Es commemoren els 25 anys del Museu del Cinema amb un programa d’activitats entre l’abril i el desembre

30/03/23 El tret de sortida de la programació serà el 8 d’abril, coincidint amb el dia exacte de la inauguració del Museu del Cinema 25 anys després.

El Museu del Cinema participa a l'exposició Acció! 125 anys de cinema a Mataró amb la cessió de deu peces

20/12/22 El Museu de Mataró acull fins el 28 de maig de 2023 a la seu de Can Marfà una exposició en motiu dels 125 anys de la primera projecció de cinema a Mataró, el 2 de febrer de 1897.

El Museu del Cinema rep una subvenció que permet documentar objectes i altres elements provinents de donacions de particulars al Museu

19/12/22 El Departament de Cultura de la Generalitat ha atorgat una subvenció de 10.000 € al Museu del Cinema per a dur a terme la documentació de 2.415 objectes i altres elements.

El Museu del Cinema rep en donació 1.443 cromos d’actors i actrius de cinema de l’any 1943

28/10/22 El passat 26 d’octubre, el Museu del Cinema va rebre en donació els dos volums de l’àlbum de cromos de cinema titulat “Astros y Estrellas del firmamento cinematográfico”, de l’any 1943, editats i comercialitzats per l’Editorial Bruguera de Barcelona. El Sr. Miquel Llinarès Rodrigo ha fet donació d’aquests dos àlbums, que en total sumen 158 pàgines i 1.443 cromos d’actrius i actors de cinema de l’època.

El Museu del Cinema incorpora de nou el Cartell Cinématographe Lumière a l'exposició permanent

23/09/22 Aquest cartell s'ha incorporat de nou després de la seva restauració i emmarcat.

El Museu del Cinema presenta una àmplia programació de cursos de divulgació cinematogràfica

01/08/22 Les propostes temàtiques per aquest 2022-2023 van des de les actrius del cinema italià, a fotografia estereoscòpica, l'expressionisme alemany, el moviment Dogma 95, passant per el Nou, Nou Hollywood i acabant amb Eric Rohmer.

El Museu del Cinema conserva alguns objectes testimoni de la llarga trajectòria del Cinema Albèniz, que va tancar el passat 30 de juny

01/07/22 A punt de fer 100 anys (el proper 15 d’abril de 2023), el Cinema Albèniz situat al centre de la ciutat de Girona va tancar les seves portes definitivament el passat 30 de juny. El Museu del Cinema conserva i exposa alguns objectes i elements testimoni de la llarga trajectòria d’aquesta històrica sala de cinema.

La nova exposició temporal del Museu del Cinema tracta sobre l’aplicació de la tècnica estereoscòpica en la fotografia

23/06/22 La mostra fa un recorregut immersiu al voltant de 34 imatges tridimensionals creades mitjançant aquest mètode. L’exposició es podrà veure fins al 29 de gener del 2023.

Més de 200 alumnes participen en la 10a edició de la proposta educativa: "Llegeix, càmera i... acció!"

15/06/22 L’objectiu de la iniciativa és potenciar el gust per la lectura dels joves fent que visquin les diferents etapes d’una producció audiovisual i és organitzada conjuntament pel Museu del Cinema i les Biblioteques de Girona, amb la col·laboració dels cinemes OCINE.

El Museu del Cinema restaura una vista òptica del segle XIX amb una imatge de Sant Pere del Vaticà

31/03/22 El Museu del Cinema ha restaurat una vista òptica de mitjans del segle XIX, que representa una imatge de Sant Pere del Vaticà i que ja es pot veure a l'exposició permanent. Aquest objecte formava part de l'espectacle precinematogràfic de la caixa d'òptica o Mondo Nuovo. La restauració ha tingut el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Museu del Cinema incorpora un gran cartell de la pel·lícula “The Bride of Frankenstein"

09/03/22 Pintat per Juan Antonio García, ha estat donat al Museu per l’Escola d’Art Pau Gargallo de Badalona. És un clar exemple de com eren els grans cartells / murals que es col·locaven a les façanes dels antics cinemes per a promocionar les pel·lícules d’estrena. S’exposarà fins després de l’estiu al vestíbul del Museu.

El Museu del Cinema renova, actualitza i posa al dia els avantatges de la seva agrupació d'amics

27/01/22 L'antic “Club d'Actors” que a partir d’ara passa denominar-se "Amics i Amigues del Museu del Cinema", renova la seva imatge gràfica, actualitza els seus avantatges i agilitza la seva gestió i comunicació.

Pots adquirir a la botiga del Museu del Cinema el llibre "Cerca i Troba, Museus de les comarques de Girona"

03/12/21 El llibre forma part de la col·lecció “Cerca i troba” de l’Editorial Mediterrània, especialitzada en art i cultura i en públics infantil, juvenil i familiar. A través de les pàgines es proposa, de manera divertida i entretinguda, una recerca de centenars d’objectes pels museus i espais patrimonials de la nostra demarcació.

El Museu del Cinema serà present al Lluèrnia el festival del foc i de la llum d'Olot

11/11/21 Gràcies a la col·laboració entre les dues entitats els visitants de la mostra olotina podran gaudir de dues propostes dedicades al Cine NIC: la instal·lació lluèr-NIC i l'exposició "El cine Nic, el cinema de la mainada".

La virtualitat en el cinema dels primers temps, protagonista de la nova edició del Seminari sobre els antecedents i orígens del cinema

18/10/21 El Museu del Cinema i la Universitat de Girona organitzen l’esdeveniment, que tindrà lloc els propers dies 20, 21 i 22 d’octubre, en un doble format presencial i en línia.

El Museu del Cinema s'afegeix a la commemoració de l'any Segundo de Chomón

21/07/21 Ho fa a través de diverses iniciatives educatives, una projecció contínua dels seus films i amb la coorganització d'una projecció de films de Chomón amb música en directe de Marc Parrot.

El Museu del Cinema recupera aquest juliol els "Docs del mes" que va haver d’ajornar durant la pandèmia

16/06/21 Els dijous de juliol es podran veure els quatre documentals ajornats: Robots (HI, A.I), Allò que no et mata, Overseas i Honeyland.

L'Ajuntament de Girona lliura els premis del recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!”

04/06/21 Més de 200 nois i noies han participat a la proposta de creació de booktrailers del Museu del Cinema i de Biblioteques de Girona.

El Museu del Cinema incorpora un diafanorama, una càmera obscura i 19 vistes òptiques translúcides fins ara no exposades

08/04/21 Els elements s’han inclòs arrel de la modificació de l’àmbit de l’exposició permanent titulat “Fixant la imatge del món. El món per un forat” . El canvi té per objectiu millorar l’experiència de les persones visitants i incrementar les capacitats pedagògiques i interactives de la mostra. Alguns dels objectes exposats han estat restaurats amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

Les activitats del Museu del Cinema tindran lloc de manera temporal al Cinema Truffaut

19/01/21 El Museu del Cinema reprendrà les sessions dels cicles de documentals "Docs del mes", del seu cinefòrum "Parlem de Cinema?" i de la Mostra de Cinema d'Autor "Invisibles" al Cinema Truffaut. De moment les sessions de gener i febrer es realitzaran al cinema a l'espera de canvis en la situació sanitària permetin tornar a dur a terme al Museu del Cinema.

El Museu del Cinema segueix obert al públic, però cancel·la les activitats

18/12/20 D'acord amb les instruccions de les autoritats sanitàries de mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la COVID-19, el Museu del Cinema es mantindrà obert al públic, però cancel·la totes les activitats fins l'11 de gener de 2021.

La nova exposició temporal del Museu del Cinema recull les fotos autografiades dels grans actors del segle XX

13/10/20 La mostra “(Actors) Icònics. Imatges simbòliques i frases cèlebres dels grans actors del cinema” s’ha inaugurat avui i es podrà veure fins al 25 d’abril del 2021.

El Museu del Cinema presenta una nova oferta de cursos de cinema

01/10/20 Almodóvar, el documental, el cinema africà, les tres edats del cinema independent (Cassavettes, Jarmusch i Van Sant) i Steven Spielberg són els temes escollits per a la programació d’aquest curs 2020-2021.

El món del cinema a l'aula

24/09/20 El Museu del Cinema desplaça part de la seva activitat educativa als centres d'ensenyament.

Aquest mes de setembre el Museu del Cinema reprendrà la seva programació d’activitats

13/08/20 Les sessions del “Docs del Mes”, del cinefòrum “Parlem de Cinema?”, de la mostra de cinema independent “Invisibles” i del cicle de projeccions comentades “Cinc seqüències per explicar una obra mestra” tornaran a ser programades i es prendran mesures per garantir la seguretat sanitària de totes les persones assistents.

El Museu del Cinema ofereix una nova visita teatralitzada els vespres d'estiu

02/07/20 Sota el títol “Amb ulls de dona”, la proposta permetrà a les persones que hi participin veure la col·lecció del Museu, el cinema dels primers temps i la història dels espectacles visuals amb una mirada feminista reivindicant el gran paper i llegat amagat de moltes dones en la història del setè art.

La proposta educativa “Llegeix, càmera i... acció!” s’ha pogut tancar malgrat el confinament

15/06/20 Un centenar de joves han finalitzat el projecte i han pogut presentar les seves creacions.

El Museu del Cinema torna a obrir les seves portes el dijous dia 4 de juny

02/06/20 El Museu del Cinema tornarà a obrir perquè podeu tornar a gaudir amb nosaltres del cinema i del cinema abans del cinema. Us hi esperem en el nostre horari habitual i amb totes les mesures que calen per a una visita segura. L'entrada serà gratuïta del quatre al divuit de juny.

El Museu del Cinema obre virtualment les portes durant els dies del confinament

20/03/20 Cada dia i durant el temps que duri el confinament pel coronavirus el Museu del Cinema engegarà una sèrie d'iniciatives per mantenir la seva activitat virtual a les seves diferents xarxes socials. Cada dia difondrà clips de vídeo on s'explica alguna de les peces de la col·lecció, un fragment dels millors finals de la història del cinema, recomanacions de materials per veure en família i s'ha informat als professors sobre recursos educatius que poden utilitzar amb els seus alumnes.