Notícies

divendres 3 de desembre de 2021

Arriba la 7a edició de Nadal al Museu, que omplirà d'activitats els museus de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona.

Aquest Nadal, com ja és tradició als museus del territori, els infants que els visitin podran gaudir d’un munt d’activitats educatives. Amb el lema: “Tens ganes de passar-t'ho bé per Nadal? Visita els museus de les comarques de Girona, i descobreix-ho!” es continua amb la voluntat de fer passar bones estones d’oci, mentre s’aprèn sobre el patrimoni i les tradicions locals.

divendres 3 de desembre de 2021

Pots adquirir a la botiga del Museu del Cinema el llibre "Cerca i Troba, Museus de les comarques de Girona"

El llibre forma part de la col·lecció “Cerca i troba” de l’Editorial Mediterrània, especialitzada en art i cultura i en públics infantil, juvenil i familiar. A través de les pàgines es proposa, de manera divertida i entretinguda, una recerca de centenars d’objectes pels museus i espais patrimonials de la nostra demarcació.

dijous 25 de novembre de 2021

Horari especial

Pont de la Constitució i Immaculada

dijous 11 de novembre de 2021

El Museu del Cinema serà present al Lluèrnia el festival del foc i de la llum d'Olot

Gràcies a la col·laboració entre les dues entitats els visitants de la mostra olotina podran gaudir de dues propostes dedicades al Cine NIC: la instal·lació lluèr-NIC i l'exposició "El cine Nic, el cinema de la mainada".

dijous 21 d'octubre de 2021

Festes Nadal

Horari especial

dilluns 18 d'octubre de 2021

La virtualitat en el cinema dels primers temps, protagonista de la nova edició del Seminari sobre els antecedents i orígens del cinema

El Museu del Cinema i la Universitat de Girona organitzen l’esdeveniment, que tindrà lloc els propers dies 20, 21 i 22 d’octubre, en un doble format presencial i en línia

dimecres 21 de juliol de 2021

El Museu del Cinema s'afegeix a la commemoració de l'any Segundo de Chomón

Ho fa a través de diverses iniciatives educatives, una projecció contínua dels seus films i amb la coorganització d'una projecció de films de Chomón amb música en directe de Marc Parrot.

dimecres 16 de juny de 2021

El Museu del Cinema recupera aquest juliol els "Docs del mes" que va haver d’ajornar durant la pandèmia

Els dijous de juliol es podran veure els quatre documentals ajornats: Robots (HI, A.I), Allò que no et mata, Overseas i Honeyland.

divendres 4 de juny de 2021

L'Ajuntament de Girona lliura els premis del recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!”

Més de 200 nois i noies han participat a la proposta de creació de booktrailers del Museu del Cinema i de Biblioteques de Girona

dijous 8 d'abril de 2021

El Museu del Cinema incorpora un diafanorama, una càmera obscura i 19 vistes òptiques translúcides fins ara no exposades

Els elements s’han inclòs arrel de la modificació de l’àmbit de l’exposició permanent titulat “Fixant la imatge del món. El món per un forat” . El canvi té per objectiu millorar l’experiència de les persones visitants i incrementar les capacitats pedagògiques i interactives de la mostra

dimarts 19 de gener de 2021

Les activitats del Museu del Cinema tindran lloc de manera temporal al Cinema Truffaut

El Museu del Cinema reprendrà les sessions dels cicles de documentals "Docs del mes", del seu cinefòrum "Parlem de Cinema?" i de la Mostra de Cinema d'Autor "Invisibles" al Cinema Truffaut. De moment les sessions de gener i febrer es realitzaran al cinema a l'espera de canvis en la situació sanitària permetin tornar a dur a terme al Museu del Cinema.

divendres 18 de desembre de 2020

El Museu del Cinema segueix obert al públic, però cancel·la les activitats

D'acord amb les instruccions de les autoritats sanitàries de mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la COVID-19, el Museu del Cinema es mantindrà obert al públic, però cancel·la totes les activitats fins l'11 de gener de 2021.

dimarts 13 d'octubre de 2020

La nova exposició temporal del Museu del Cinema recull les fotos autografiades dels grans actors del segle XX

La mostra “(Actors) Icònics. Imatges simbòliques i frases cèlebres dels grans actors del cinema” s’ha inaugurat avui i es podrà veure fins al 25 d’abril del 2021

dijous 1 d'octubre de 2020

El Museu del Cinema presenta una nova oferta de cursos de cinema

Almodóvar, el documental, el cinema africà, les tres edats del cinema independent (Cassavettes, Jarmusch i Van Sant) i Steven Spielberg són els temes escollits per a la programació d’aquest curs 2020-2021.

dijous 24 de setembre de 2020

El món del cinema a l'aula

El Museu del Cinema desplaça part de la seva activitat educativa als centres d'ensenyament

dijous 13 d'agost de 2020

Aquest mes de setembre el Museu del Cinema reprendrà la seva programació d’activitats

Les sessions del “Docs del Mes”, del cinefòrum “Parlem de Cinema?”, de la mostra de cinema independent “Invisibles” i del cicle de projeccions comentades “Cinc seqüències per explicar una obra mestra” tornaran a ser programades i es prendran mesures per garantir la seguretat sanitària de totes les persones assistents.

dijous 2 de juliol de 2020

El Museu del Cinema ofereix una nova visita teatralitzada els vespres d'estiu

Sota el títol “Amb ulls de dona”, la proposta permetrà a les persones que hi participin veure la col·lecció del Museu, el cinema dels primers temps i la història dels espectacles visuals amb una mirada feminista reivindicant el gran paper i llegat amagat de moltes dones en la història del setè art

dilluns 15 de juny de 2020

La proposta educativa “Llegeix, càmera i... acció!” s’ha pogut tancar malgrat el confinament

Un centenar de joves han finalitzat el projecte i han pogut presentar les seves creacions

dimarts 2 de juny de 2020

El Museu del Cinema torna a obrir les seves portes el dijous dia 4 de juny

El Museu del Cinema tornarà a obrir perquè podeu tornar a gaudir amb nosaltres del cinema i del cinema abans del cinema. Us hi esperem en el nostre horari habitual i amb totes les mesures que calen per a una visita segura. L'entrada serà gratuïta del quatre al divuit de juny.

divendres 20 de març de 2020

El Museu del Cinema obre virtualment les portes durant els dies del confinament

Cada dia i durant el temps que duri el confinament pel coronavirus el Museu del Cinema engegarà una sèrie d'iniciatives per mantenir la seva activitat virtual a les seves diferents xarxes socials. Cada dia difondrà clips de vídeo on s'explica alguna de les peces de la col·lecció, un fragment dels millors finals de la història del cinema, recomanacions de materials per veure en família i s'ha informat als professors sobre recursos educatius que poden utilitzar amb els seus alumnes.

dijous 12 de març de 2020

S'ajornen totes les activitats del Museu del Cinema fins a finals de març

Seguint les directrius de la Generalitat de Catalunya, s'han ajornat les activitats previstes entre els dies 12 i 26 de març.

dilluns 27 de gener de 2020

Surt publicat el catàleg de l'exposició sobre Francesc Dalmau i l’art de les il·lusions òptiques

El Museu del Cinema acaba de publicar en format digital el catàleg que acompanya l’exposició temporal “Ooooh! Francesc Dalmau i l’art de les il·lusions òptiques”, escrit per Cèlia Cuenca, comissària de l’exposició, amb aportacions inèdites fins ara a la història dels espectacles visuals precinematogràfics a Catalunya.

dijous 19 de desembre de 2019

El Museu del Cinema rep una subvenció de la Generalitat per al seu funcionament i activitats

El Departament de Cultura de la Generalitat va concedir el passat mes de setembre una subvenció de 18.500,00 € al Museu del Cinema per al seu funcionament i activitats.

divendres 27 de setembre de 2019

Nova oferta formativa del Museu del Cinema per aquest curs 2019-2020

El Cinema des de la Psicoanàlisi, Cinema en femení, Cineastes Invisibles, Martin Scorsese i Repensar el documental són els temes escollits per a la programació de cursos del Museu del Cinema.

dimarts 2 de juliol de 2019

Els millors documentals del mes es projectaran aquest juliol al Museu del Cinema

El Museu del Cinema recupera tres documentals del cicle mensual "Docs del mes". Tots tres estan entre els més bens valorats pel públic d'aquests dos darrers anys.

dilluns 17 de juny de 2019

El cineasta Isaki Lacuesta protagonitzarà una nova edició del Memorial Tomàs Mallol

“El cinema que agradava a Tomàs Mallol”, planteja converses amb cineastes admirats per a Mallol i amb els quals compartia una mateixa idea estètica, narrativa i conceptual.

dimarts 11 de juny de 2019

Les imatges i els pensaments de les grans actrius del segle XX protagonitzen la nova exposició temporal del Museu del Cinema

La mostra “(Actrius) Icòniques”, amb materials procedents de la Col·lecció Vicenç Arroyo, es podrà veure fins al 29 de setembre

dijous 23 de maig de 2019

Documental Girona Flors de Cinema

Podeu veure el documental que ha sorgit d'aquest taller realitzat per joves de diferents instituts durant el Girona Temps de Flors 2019.

dijous 18 d'abril de 2019

La Mostra de Cinema d'Animació infantil de Girona arriba a la vint-i-novena edició.

Tindrà lloc als OCine de Girona i al Cinema Truffaut, hi participaran 21 escoles, un total de 1575 alumnes d'edats compreses entre 3 i 7 anys i està organitzada pel Museu del Cinema.

dilluns 8 d'abril de 2019

El Museu del Cinema exposarà al vestíbul la peça "Cinamom" de Joan Brossa

L’obra, cedida pel mateix poeta i l'artista Rafa Forteza, s'exposa amb motiu de la commemoració de l'any Brossa.

Ajuntament de Girona
© 2021 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte