Català Español English Français
El Museu Actualitat

El Museu del Cinema presenta una àmplia programació de cursos de divulgació cinematogràfica

dilluns 1 d'agost de 2022

Les propostes temàtiques per aquest 2022-2023 van des de les actrius del cinema italià, a fotografia estereoscòpica, l'expressionisme alemany, el moviment Dogma 95, passant per el Nou, Nou Hollywood i acabant amb Eric Rohmer.

Tothom qui tingui ganes de formar-se en la història del cinema i en el llenguatge audiovisual té ara una gran oportunitat de fer-ho a través de l'oferta de cursos de divulgació cinematogràfica que ofereix el Museu del Cinema pel curs 2022-2023. Les sessions formatives s'impartiran cada dissabte al matí i estan obertes a totes aquelles persones, cinèfiles que volen ampliar els seus coneixements sobre el món de la imatge i el setè art.

El primer dels cursos, Feminitats del cinema italià. Actrius i figures dels orígens als anys 70, estarà impartit per la professora Marga Carnicé i en ell s'estudiarà quina ha estat l'evolució de les feminitats en el cinema italià des dels seus orígens, on les dives del cinema mut representen el primer concepte històric d'estrella, fins als anys setanta, per tal d'entendre la capacitat transformadora de les actrius en el cinema i en la societat del seu temps. Les sessions es portaran a terme els 24 de setembre, 1, 8, 22 d'octubre i 5 de novembre de 10.30 a 14.30.

Miquel Planxart, fotògraf, artista visual i comissari de l'exposició temporal De formes deformes. Una forma diferent de veure l'estereoscòpia que es pot visitar aquests mesos al Museu del Cinema, serà el professor del taller de fotografia estereoscòpica que tindrà lloc els dissabtes 15 i 22 d'octubre a les 10.30. En les dues sessions es donaran els coneixements i les eines necessàries per a poder realitzar fotografies estereoscòpiques (3D) a partir de tècniques bàsiques, així com s'introduiran aspectes de l'àmbit professional per donar a conèixer les seves possibilitats i aplicacions.

Aprofitant que aquest any és el centenari de l’estrena de Nosferatu (1922) de F.W. Murnau és un bon moment per redescobrir un dels principals corrents cinematogràfics de la història del cinema: l’expressionisme alemany. És per aquest motiu que Guillermo Triguero, crític i historiador de cinema, impartirà el curs Redescobrint l'expressionisme alemany en el qual es repassarà de manera exhaustiva aquest moviment cinematogràfic des de tots els seus vessants. Les classes es realitzaran els dies 12, 19, 26 de novembre i 3 i 17 de desembre.

Dogma 95, les lleis de l'austeritat és el títol del curs que ens proposa el crític de cinema i locutor radiofònic Carles Martínez Agenjo. Les sessions es portaran a terme els dissabtes 14, 21 i 28 de gener, 4 i 11 de febrer, en totes elles, s'explicarà què significa el moviment danès, quines pel·lícules i directors contempla i també es posaran en context les inquietuds d'aquesta manera d'entendre el cinema.

El Nou, Nou Hollywood és el cinquè curs que es suggereix en aquesta nova proposta docent del Museu. Impartit pel crític de cinema Quim Casas, tractarà amb profunditat el moviment i ho farà a través de tres cineastes d'estils i temes ben variats que han sabut concitar l'èxit comercial, la reputació crítica i el prestigi als grans festivals. Paul Thomas Anderson, Steven Soderbergh i David Fincher. Les sessions tindran lloc al Museu del Cinema els dissabtes 25 de febrer, 4, 11, 18, i 25 març.

La darrera de les propostes formatives es dedicarà a Eric Rohmer, el curs el donarà la crítica de cinema Eulàlia Iglesias els dissabtes 1, 15, 22, abril, 6 i 13 maig i en les diferents sessions els alumnes podran aprofundir en l'obra, el pensament i l'estil d'aquest cineasta icònic, un dels grans exponents de la "Nouvelle Vague" i un dels grans cineastes europeus de la història.

El preu de cada formació és de 85 euros, però els Amics i amigues del Museu del Cime,a tenen una matrícula reduïda de 65 euros, els titulars de la targeta Girona Cultura pagaran 70 euros i les persones a l'atur, estudiants i jubilats tindran un preu reduït de també 70 euros. Per cadascun dels cursos s'assignaran dues places (per ordre d'inscripció) a menors de trenta anys els quals tindran un preu reduït de 35 €. La matricula es farà en línia a través del web www.museudelcinema.koobin.cat.

Tornar
  • El Museu del Cinema presenta una àmplia programació de cursos de divulgació cinematogràfica
  • El Museu del Cinema presenta una àmplia programació de cursos de divulgació cinematogràfica
  • El Museu del Cinema presenta una àmplia programació de cursos de divulgació cinematogràfica
  • El Museu del Cinema presenta una àmplia programació de cursos de divulgació cinematogràfica