Català Español English Français
El Museu Actualitat

Es restaura l'escultura A de Cinema de Joan Brossa

dijous 3 d'agost de 2023

La restauració s'emmarca dins la campanya endegada per l'Ajuntament de Girona per a la reparació de 20 escultures urbanes

La restauradora i artista Clara Oliveras està dedicant-se aquests dies a reparar l'escultura “A” de Cinema de Joan Brossa. Aquesta és l'única escultura del poeta barceloní a Girona. Es tracta d'un homenatge al setè art a través d'una “A" que simbolitza la porta que ens obre al món del cinema.

Ens trobem davant d'una peça en dues parts: per una banda, una columna d'ordre tosca d’uns cinc metres d'alçada amb una "A" a la part superior que es troba a la plaça de Santa Susanna, la que actualment s'està rehabilitant, i una segona part que consisteix en una "A" helvètica metàl·lica de grans dimensions situada la coberta de l'edifici del museu.

El dia 15 de maig de 1998, Joan Brossa, va visitar el Museu del Cinema. Després d’aquesta visita, els responsables de la Fundació i de l’Ajuntament de Girona li van suggerir al poeta la possibilitat de crear una instal·lació permanent en el Museu del Cinema. El mes d’octubre de 1998 es definiren els darrers detalls tècnics de la instal·lació que es va inaugurar el 8 d’abril de l’any 1999, coincidint amb el primer aniversari del Museu.

Al llarg d'aquest projecte de restauració es refaran o s'han refet ja obres de Torres Monsó, Piculives, Rosa Serra, Joan Oliver, Fidel Aguilar, Subirachs, Brossa o Emília Xargay

Tornar
  • Es restaura l'escultura <i>A de Cinema</i> de Joan Brossa
  • Es restaura l'escultura <i>A de Cinema</i> de Joan Brossa