Català Español English Français
El Museu Actualitat

El Museu del Cinema incorpora de nou el Cartell Cinématographe Lumière a l'exposició permanent

divendres 23 de setembre de 2022

Aquest cartell s'ha incorporat de nou després de la seva restauració i emmarcat

El Museu del Cinema acaba d’instal·lar de nou a l’exposició permanent el cartell que anunciava les projeccions del Cinématographe Lumière, després de la seva restauració i emmarcament.

Es tracta del segon disseny, i en canvi el més representatiu, perquè és molt més explícit que el primer model: mostra diversos personatges de classe benestant, asseguts, gesticulant i somrient, mentre es projecta la pel·lícula “L’arroseur arrosé”, el regador regat. Fou dissenyat pel pintor i cartellista francès Marcellin Auzolle i imprès per E. Pichot el 1896, a París.

L’acurada intervenció, realitzada pel Taller Berta Blasi, ha consistit en la neteja, eliminació del suport secundari (entelat), desacidificació, aplanat, consolidació d’estrips i llacunes, i laminació. Les característiques del paper, industrial de poca qualitat i molt fràgil, així com els materials que s’havien utilitzat per a l’entelat i altres intervencions que s’hi havien realitzat anteriorment, van alentir i complicar considerablement el procés.

Tot seguit ha estat emmarcat amb materials de conservació en un marc-vitrina que en millora les condicions d’exposició, per part de Lab-Art Barcelona.

Podeu seguir els detalls de la intervenció en el fil de twitter de Taller Berta Blasi


Tornar