Català Español English Français
El Museu Actualitat

Tomàs Mallol explica la seva col·lecció a través de gravacions inèdites

dijous 4 de maig de 2023

El Museu del Cinema recuperarà, publicarà i difondrà al llarg d'aquest any, vint-i-cinc gravacions inèdites on el col·leccionista explica detalladament peces del seu fons

Recuperar i difondre a través de les xarxes gravacions inèdites Tomàs Mallol explicant de manera detallada la seva col·lecció, aquesta és una de les diverses accions que es portaran a terme durant aquest any al Museu del Cinema amb motiu del seu vint-cinquè aniversari.

Es tracta de publicar, de manera periòdica, a través del canal de Youtube i de les xarxes socials, Facebook, Twitter, i Instagram, del Museu del Cinema, un seguit d'audiovisuals que l'any 1995 es van enregistrar a la casa de Mallol un any després de la compra de la col·lecció per part de l'Ajuntament de Girona. El mateix Ajuntament va encarregar aquests enregistraments fílmics del col·leccionista explicant moltes de les peces del seu fons que tenia instal·lat al seu domicili de Torroella de Fluvià. Aquestes mateixes explicacions les havia fet moltes vegades als nombrosos visitants que rebia a casa seva interessats en la seva compilació de peces. El resultat són 21 hores de gravació. D'aquest total de vint-i-una hores, s'han seleccionat vint-i-cinc clips o fragments audiovisuals, on Mallol descriu amb precisió alguns dels més destacats objectes i aparells que havia adquirit.

Aquest material té un gran pes testimonial i molt interès per part dels estudiosos del precinema, ja que en ells s'explica de manera curosa el funcionament de les peces, la seva transcendència en la història dels espectacles audiovisuals i serveixen per entendre l'enorme importància de la col·lecció Mallol a l'hora de reconstruir i ajudar a entendre la història dels diferents ginys i espectacles audiovisuals que van ser els antecedents i els orígens del cinema.

La càmera i la realització d'aquestes peces audiovisuals van ser obra de Tomàs Pladevall, Alejandro Piulats i Joan Mallarach, respectivament. La digitalització de les imatges i l'edició han anat a càrrec de Salvador Àngel Batlle.

Tornar
  • Tomàs Mallol explica la seva col·lecció a través de gravacions inèdites
  • Tomàs Mallol explica la seva col·lecció a través de gravacions inèdites
  • Tomàs Mallol explica la seva col·lecció a través de gravacions inèdites