Català Español English Français
El Museu Actualitat

Pots adquirir a la botiga del Museu del Cinema el llibre "Cerca i Troba, Museus de les comarques de Girona"

divendres 3 de desembre de 2021

El llibre forma part de la col·lecció “Cerca i troba” de l’Editorial Mediterrània, especialitzada en art i cultura i en públics infantil, juvenil i familiar. A través de les pàgines es proposa, de manera divertida i entretinguda, una recerca de centenars d’objectes pels museus i espais patrimonials de la nostra demarcació.

La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona ja té un nou projecte editorial que proposa una manera lúdica d'aproximar els museus gironins a grans i petits. La publicació Els Museus de les comarques de Girona, impulsada per la xarxa territorial de museus, forma part de la col·lecció "Cerca i troba" de l'Editorial Mediterrània, especialitzada en educació, art, cultura i tradicions catalanes en general, i en públics infantil, juvenil i familiar.

La col·lecció va néixer a iniciativa de l'editorial i va veure la llum ara fa un any, en ple desconfinament. Aquest volum se suma als ja publicats sobre els museus de la ciutat de Barcelona, els museus de ciència i tècnica de Catalunya, Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i els Museus de les terres de Lleida, Pirineus i Aran.

El llibre, il·lustrat per Roser Mata, suggereix una nova manera d'aproximar-se i de conèixer els museus. Presenta el patrimoni dels museus, a l'estil del britànic On és Wally? A través de les seves pàgines, les persones lectores hauran de buscar centenars d'objectes que formen part dels museus de la xarxa. S'ofereixen diferents nivells de dificultat perquè grans i petits hi puguin jugar alhora que aprenen i descobreixen l'oferta cultural de la demarcació de Girona. Una pàgina final ofereix curiositats per seguir buscant en les il·lustracions. Perquè sigui el més accessible possible a tots els públics, aquesta part final disposa d'un codi QR que permet ampliar la mida de lletra i alhora permet fer una lectura de pantalla per a persones cegues o amb dificultats visuals.

El projecte ha comptat amb l'assessorament d'una pedagoga i treballadora social que ha assessorat en temes de gènere, igualtat, família i diversitat cultural. Una iniciativa que té vocació de creixement i vol esdevenir la primera col·lecció per públic familiar del patrimoni museístic català.

El volum sobre els Museus de les comarques de Girona el podeu comprar a la botiga del Museu del Cinema, el seu preu són 15 €.

Tornar
  • Pots adquirir a la botiga del Museu del Cinema el llibre