Es presenten al Museu del Cinema les donacions de material publicitari cinematogràfic del Dr Pascual i la família Saderra

Aquest material prové de diverses empreses d'exhibició cinematogràfica en actiu entre els anys 1910 i 1955.

dijous 27 de desembre de 2012
L'alcalde de Girona i president de la Fundació Museu del Cinema Carles Puigdemont, el director del Museu del Cinema Jordi Pons i els donants Pompeu Pascual i Xavier Saderra han presentat al Museu del Cinema els fons de material publicitari cinematogràfic que recentment han estat rebuts pel Museu del Cinema. Les dues donacions estan formades majoritàriament de materials que rebien per exhibidors de cinema i que procedien de les distribuïdores amb la voluntat de donar a conèixer els títols que es veurien a les sales.

La col·lecció del doctor Pompeu Pascual i Maria Gifre està formada per un conjunt de materials provinents de l'antic cinema de Llagostera propietat de l'empresari local Josep Recolons. Aquest material va passar al senyor Pascual que avui n'ha fet donació al Museu del Cinema. La donació consta d'un cartell de la pel·lícula "Max n'aime pas les chats" de Max Linder (1913), 238 press-books i/o material de difusió de pel·lícules per a sales de cinema i revistes de cinema totes elles compreses entre el 1910 i 1930.

Per altra banda, el Fons Documental Saderra és fruit de l'activitat de la família Saderra (Francesc Saderra Puigferrer i Josep Saderra Privat) en el camp de l'exhibició cinematogràfica al Pla de l'Estany i la Garrotxa entre 1933 i 1953.

Francesc Saderra Puigferrer va iniciar la seva activitat com a empresari exhibidor cinematogràfic l'any 1935 a Besalú al 1955, a partir d'aquest any regentà diverses sales a Castellfollit de la Roca, Tortellà, Sant Jaume de Llierca, Esponellà i Serinyà. El seu fill Josep va col·laborar amb el negoci familiar i va exercir de projeccionista en diversos cinemes de Banyoles. Avui ha estat Xavier Saderra qui ha fet donació del fons documental Família Saderra comprèn 25 Catàlegs de distribuïdores cinematogràfiques, 149 Pressbooks, 102 Col·leccions de fotografies de pel·lícules, 99 Programes de mà i 19 documents diversos relacionats amb la gestió dels cinemes.

Avui Xavier Saderra i el dr Pompeu Pascual han signat el document de donació juntament amb el director del Museu Jordi Pons, el gerent de la Fundació Joan Boadas i l'alcalde de Girona i president de la Fundació Museu del Cinema Carles Puigdemont. L'alcalde ha ressaltat "l'acte de generositat cap a la societat que aquestes donacions representen" i també "la gran feina de conservació d'aquests materials que han portat a terme durant tots aquests anys". Jordi Pons per la seva banda ha destacat que "els materials procedents de les donacions al Museu del Cinema contribueixen a augmentar i completar, en quantitat i qualitat, el fons del museu en aquells vessants i temàtiques que no estaven representades en la col·lecció Tomàs Mallol, nucli originari del Museu del Cinema"

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte