Tomàs Mallol explica la seva col·lecció a través de gravacions inèdites

El Museu del Cinema recuperarà, publicarà i difondrà al llarg d'aquest any, vint-i-cinc gravacions inèdites on el col·leccionista explica detalladament peces del seu fons

dijous 4 de maig de 2023
Recuperar i difondre a través de les xarxes gravacions inèdites Tomàs Mallol explicant de manera detallada la seva col·lecció, aquesta és una de les diverses accions que es portaran a terme durant aquest any al Museu del Cinema amb motiu del seu vint-cinquè aniversari.

Es tracta de publicar, de manera periòdica, a través del canal de Youtube i de les xarxes socials, Facebook, Twitter, i Instagram, del Museu del Cinema, un seguit d'audiovisuals que l'any 1995 es van enregistrar a la casa de Mallol un any després de la compra de la col·lecció per part de l'Ajuntament de Girona. El mateix Ajuntament va encarregar aquests enregistraments fílmics del col·leccionista explicant moltes de les peces del seu fons que tenia instal·lat al seu domicili de Torroella de Fluvià. Aquestes mateixes explicacions les havia fet moltes vegades als nombrosos visitants que rebia a casa seva interessats en la seva compilació de peces. El resultat són 21 hores de gravació. D'aquest total de vint-i-una hores, s'han seleccionat vint-i-cinc clips o fragments audiovisuals, on Mallol descriu amb precisió alguns dels més destacats objectes i aparells que havia adquirit.

Aquest material té un gran pes testimonial i molt interès per part dels estudiosos del precinema, ja que en ells s'explica de manera curosa el funcionament de les peces, la seva transcendència en la història dels espectacles audiovisuals i serveixen per entendre l'enorme importància de la col·lecció Mallol a l'hora de reconstruir i ajudar a entendre la història dels diferents ginys i espectacles audiovisuals que van ser els antecedents i els orígens del cinema.

La càmera i la realització d'aquestes peces audiovisuals van ser obra de Tomàs Pladevall, Alejandro Piulats i Joan Mallarach, respectivament. La digitalització de les imatges i l'edició han anat a càrrec de Salvador Àngel Batlle.

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte