Irene Solà, Joan Queralt, Mazoni i Tanit Plana seran els ponents del cicle de projeccions comentades “Cinc seqüències per explicar una obra mestra”

L’escriptora, el catedràtic de dret, el músic i la fotògrafa seran els encarregats de realitzar els comentaris de les cinc seqüències que ells consideren clau de les 4 obres fílmiques que ells mateixos han escollit: Vacas, Il Gattopardo, Taxi Driver i Lost in Translation.

divendres 14 de febrer de 2020

Cinc seqüències per explicar una obra mestra torna aquest 2020 amb noves sessions. A les persones que participen com a ponents se’ls demana que escullin una pel·lícula que consideren especial i triïn cinc moments del film. Aquests fragments es projecten i s'analitzen durant la sessió. El cicle, entre el cinefòrum i la conferència, és una oportunitat d'aprofundir en títols clau de la història del cinema i analitzar-los amb la calma i el detall que es mereixen.

El dijous 20 de febrer l’escriptora Irene Solà, premi documenta per la seva novel·la Els dics i premi Anagrama per Canto jo i la muntanya balla, analitzarà en cinc seqüències Vacas de Julio Medem (País Basc, 1992). El film és un retrat al llarg de tres generacions, de dues famílies d'una petita vall guipuscoana. Aquestes mantenen relacions tortuoses, marcades per la violència i les passions.

El catedràtic de dret penal de la Universitat de Barcelona Joan Queralt ha escollit Il gattopardo (El gatopardo) una pel·lícula que comentarà el dijous 19 de març. Dirigida per l’italià Luchino Visconti i estrenada l’any 1963, l’acció se situa a Palerm i els protagonistes són Don Fabrizio, Príncep de Salina (Burt Lancaster), i la seva família. La vida d’aquests es veu alterada després de la invasió de Sicília per les tropes de Garibaldi (1860).

El cantautor Jaume Pla (Mazoni) ha optat pel clàssic de Martin Scorsese Taxi Driver. El dia 22 d’abril ens comentarà en cinc seqüències la història de Travis Bickle, un excombatent del Vietnam que supera l’insomni treballant com a taxista a Nova York.

Tancarà el cicle la fotògrafa Tanit Plana. Per aquesta sessió ha escollit la pel·lícula Lost in Translation dirigida per Sofia Coppola, interpretada per Bill Murray i Scarlett Johansson i estrenada l’any 2003. Bob Harris, un actor nord-americà en decadència, accepta una oferta per fer un anunci de whisky japonès a Tòquio. Està travessant una aguda crisi i passa gran part del temps lliure al bar de l'hotel. Allà coneix a Charlotte, una jove casada amb un fotògraf que ha anat a Tòquio a fer un reportatge.

En aquest cicle ja hi han participat els escriptors i escriptores Vicenç Pagès, Alícia Kopf, Jordi Puntí, Màrius Serra, Mar Bosch, Josep Maria Fonalleras i Sílvia Soler, els músics Joan Enric Barceló i David Carabén, la dramaturga Carol López i el poeta Josep Pedrals que han comentat films tan diversos com Sin Perdón, Toy Story, La Coleccionista, La delgada línia Roja, El Apartamento, Annie Hall, Zelig, Big Fish, Ordet, Pequeñas mentiras sin importància o Network.

Totes les sessions són gratuïtes i l’aforament és limitat. Les sessions començaran a les 7 del vespre i l'assignació de places es farà per estricte ordre d'arribada.

Ajuntament de Girona
© 2020 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte