Nova oferta formativa del Museu del Cinema per aquest curs 2019-2020

El Cinema des de la Psicoanàlisi, Cinema en femení, Cineastes Invisibles, Martin Scorsese i Repensar el documental són els temes escollits per a la programació de cursos del Museu del Cinema.

divendres 27 de setembre de 2019

El Museu del Cinema presenta una nova proposta formativa de divulgació cinematogràfica destinada a un públic general, no especialista, que té interès a conèixer o formar-se en la història del cinema i en el llenguatge audiovisual. Els cursos s'impartiran cada dissabte al matí i totes les persones cinèfiles hi estan convidades a participar. El preu és de 85 euros, però els membres del Club d'Actors tenen una matrícula reduïda de 65 euros, els membres del Club Girona Cultura pagaran 70 euros i les persones a l'atur i jubilats tindran un preu reduït de també 70 euros.

L'oferta arrenca amb el curs El Cinema des de la Psicoanàlisi impartit pels psicoanalistes Josep Miquel Pueyo i Sergio Domínguez. Les diferents sessions tindran lloc els dissabtes 28 setembre, 5, 19, 26, d'octubre i 9 de novembre i en elles es parlarà de les moltes relacions entre el cinema la psicoanàlisi. Orson Welles, Ingmar Bergman i David Fincher s'exposaran a la llum dels descobriments de Sigmund Freud i Jacques Lacan a partir de tres excepcionals pel·lícules (Citizen Kane, Persona i Fight Club).

Cinema en femení impartit per les crítiques de cinema i professores Anna Bayó i Imma Merino és la segona de les propostes d'aquest curs 2019-2020. El curs que s'iniciarà els dissabtes 16 de novembre i en ell es parlarà de quatre de les grans cineastes de l'actualitat: Sofia Coppola, Mia Hansen Love, Naomi Kawase, Kathryn Bigelow i també de les noves cineastes catalanes. Un curs per entendre la importància que aquestes directores han tingut en el cinema dels darrers anys, analitzar la seva filmografia i entendre quina ha estat la seva aportació artística i estilística al cinema d'avui. Les inscripcions estaran obertes fins al 26 d'octubre

El cinema d'autor i d'avantguarda serà el protagonista del primer curs del 2020. Sota el títol d'Invisibles aquest curs impartit pel professor de cinema Sergio López resseguirà les trajectòries de les directores i directors Kelly Reichardt, Hong SangSoo, Claire Denis i Hou Hsiao Hsien, tots ells cineastes d'importància cabdal del cinema contemporani que no han tingut el favor de les distribuïdores però en canvi sí que l'han rebut de la crítica i dels grans festivals. El curs tindrà lloc els dissabtes 18 i 25 de gener, 1, 8 i 15 de febrer i les inscripcions estaran obertes fins al 8 de gener.

El crític de cinema Quim Casas serà el professor de les cinc sessions dedicades a Martin Scorsese que es realitzaran els dissabtes 22, 29 de febrer, 7, 14 i 21 de març Parlar de Martin Scorsese és parlar d'un dels grans mites del cinema americà contemporani. Un cineasta que ensenya a cada guió de les seves pel·lícules i documentals una visió molt personal del seu cinema. Els conceptes de la culpa, la redempció i la violència han estat temes àmpliament tractats en la seva filmografia. El curs resseguirà la seva trajectòria i analitzarà els seus films més representatius.

El curs impartit per Jordi Balló: Repensar el documental és la darrera proposta d'aquesta temporada. Aquest tindrà lloc els dissabtes 4, 18 i 25 d'abril, 9 i 16 de maig i vol fer una anàlisi al gènere de la no ficció a través de les darreres propostes que han fet que el gènere es transformés i es repensés de manera significativa. Un repàs al documental de creació i les noves formes de documental de la mà d'uns dels més grans especialistes del país.

Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte