El Museu del Cinema rep el fons de l'actriu de Hollywood Madeleine Carroll

La intèrpret anglesa, protagonista de pel·lícules d’Alfred Hithcock, va passar llargues temporades a la Costa Brava des dels anys 30 fins al 1969

divendres 16 de novembre de 2018

El Museu del Cinema incorporarà al seu fons la donació de l’actriu de Hollywood Madeleine Carroll, vinculada amb la Costa Brava dels anys 30 als anys 70 del segle passat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el propietari de l'arxiu Madeleine Carroll, Narcís Ponsatí; la investigadora i especialista en l’actriu, Dolors Maset; i el director del Museu del Cinema, Jordi Pons, han fet oficial avui al matí la donació de Carroll.

El fons consta de 420 fotografies, 748 cartes i telegrames, 14 publicacions i 200 altres documents. Gran part de la documentació donada està relacionada amb la vida professional de Carroll com a actriu de teatre i cinema, com ara fotografies, guions o retalls de premsa, però també inclou documents relacionats amb l’activitat que va portar a terme durant la II Guerra Mundial.

Durant el conflicte, va morir la seva única germana en un bombardeig a Londres el 1940 i això va fer que Carroll s’allunyés de Hollywood i passés a dedicar-se exclusivament a la causa aliada i a ajudar les víctimes de la guerra. El fons inclou documentació d’aquesta època com a membre de l’American Red Cross, com a locutora del programa de ràdio “Madeleine Carroll a París” i com a propietària de l’orfenat del Castell de Saudreville.

Madeleine Carroll va néixer a West Bromwich (Birmingham) el 1906 i va morir a San Pedro de Alcántara el 1987. Va ser un nom destacat dels escenaris, protagonista de pel·lícules d’Alfred Hitchcock (39 escalones, El agente secreto) i de destacats títols de Hollywood al costat d’actors com Gary Cooper, Henry Fonda, Tyrone Power o Bob Hope. A partir dels anys 30, va passar llargues temporades a la Costa Brava i va adquirir una pineda a Treumal, a Calonge, on va construir-hi el Castell Madeleine. El 1969 va decidir traslladar-se a San Pedro de Alcántara, on va morir el 1987.

En morir el 1987 sense descendència ni família propera, el seu llegat va passar a Anita Ponsatí, qui durant trenta anys va servir i acompanyar a l'actriu, esdevenint la seva persona de confiança. Avui, l’hereu d’Anita Ponsatí, Narcís Ponsatí, ha fet donació de l’arxiu documental i fotogràfic de Madeleine Carroll al Museu del Cinema.

Dossier de premsa (PDF 4,09 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2021 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte