Els alumnes del casal Cinema i... Acció presenten el curtmetratge Tic, tac, no et moguis! al Cinema Truffaut

El curtmetratge ha estat escrit, interpretat, dirigit i editat pels 17 nois i noies que durant el mes de juliol van participar d’aquest casal d’estiu organitzat pel Museu del Cinema i per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Girona.

divendres 14 de setembre de 2018

Durant el mes de juliol, 17 nois i noies d'entre 14 i 17 anys van participar en el taller de realització cinematogràfica "Cinema i... Acció" al Museu del Cinema. El resultat del taller és un curtmetratge que s'estrenarà aquest dilluns 17 de setembre a les 20 hores al Cinema Truffaut. Es tracta d’una activitat oberta al públic que constarà d’una breu presentació del curtmetratge i la posterior projecció d’aquest.

La pel·lícula que porta per títol Tic, tac, no et moguis! és una comèdia on dos nois i tres noies es coneixen al cinema. Un d'ells altera la realitat manipulant una màquina de cafès que hi ha espatllada a l'entrada del cinema, i que ara sembla concedir desitjos.

El rodatge del curtmetratge es va realitzar al mateix cinema Truffaut i als carrers adjacents i va durar uns deu dies en els quals tots els participants van assumir els diferents rols i funcions del rodatge.

La idea del film la van pensar, escriure, dirigir i interpretar els alumnes durant les quatre setmanes de juliol. En el taller es van realitzar classes dividides en diferents blocs. Cada bloc va comptar amb un professor especialitzat que els orientava i els ensenyava les tècniques bàsiques de cada àmbit: Paco Cavero va impartir la part del guió; Marta Prieto, la d'interpretació, i Xavier Morcillo, la realització, i tots ells van estar dirigits pel director de cinema David Ruiz, que ha intervingut en totes les sessions i ha coordinat tot el taller.

A part dels professors estables, es van portar a terme diferents classes magistrals. Una d'interpretació amb l’actriu Candela Antón, una de direcció d'art amb Iu Gironès, una amb l'actriu especialista Mireia Blasco i una de direcció de fotografia amb Pau Savall. També es va realitzar una classe de maquillatge amb l'Eva Sáez i una visita a l'Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia amb una classe magistral d'edició amb David Gimbernat.

Amb iniciatives com aquesta des del Museu del Cinema i l'Ajuntament de Girona es vol ajudar a despertar vocacions i a oferir als nois i noies la possibilitat de convertir-se en creadors audiovisuals mentre aprenen totes les fases de la realització d'una pel·lícula.

Els participants del taller i els creadors del curtmetratge són: Aina Boadas, Elek Cunill, Víctor Lasala, Taïna Marqués, Miguel Merino, Clàudia Muñoz, Kevin Patoux, Lucia Peña, Núria Peracaula, Mar Pons, Alícia Quintana, Daniel Ribes, Afra Ros, Roman Solodov, Stepan Solodov i Sarah Torres.

L’entrada serà gratuïta i l’aforament limitat. L'assignació de places es farà per estricte ordre d'arribada

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2020 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte