Històric | Pantalla Oberta 2011

Espai per a nous creadors: Pere Vilà, Imma Serra, Pere Solés i David Pérez i Sandra Ojosnegros

5 d'abril al 29 de maig de 2011 – Museu del Cinema

Des de fa uns anys, determinats cineastes estan buscant noves plataformes d'exhibició i alguns gestors han posat fil a l'agulla per aconseguir fer que els museus esdevinguin aquestes plataformes alternatives de projecció. Ens trobem en un moment en què hi ha una gran diversitat de pantalles i el cinema, o millor dit la sala de cinema, ja no té aquell paper de centralitat que sí que va tenir al llarg de segle XX.

Hi ha diferents maneres de concretar aquesta relació entre museus i cinema: exposicions que relacionen el cinema amb diferents arts, visions de determinats cineastes sobre una institució museogràfica, autors realitzant obres per encàrrec per a exposicions i, com en el nostre cas, la possibilitat d'obrir una finestra que mostri aquelles propostes de cinema "invisible" realitzat per directors "furtius" que troben en el Museu un possible lloc d'exhibició .

Pantalla Oberta és una mostra d'aquest nou cinema que es produeix a les nostres comarques de la mà de cinc directors i directores: Pere Vilà, Imma Serra, Pere Solés i David Pérez i Sandra Ojosnegros. Cinc directors i directores de gèneres dispars, amb influències i trajectòries diverses, però amb un comú denominador: la idea d'obrir-se pas en el cinema d'una manera independent i furtiva.
Una selecció heterogènia, que va des del cinema més contemplatiu a la ficció clàssica passant pel documental, i que pretén mostrar propostes allunyades dels circuits comercials, de cinc autors dels quals en sentirem a parlar molt en un futur no gaire llunyà.

Dossier informatiu (PDF 2,26 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte