Històric | Buñuel

L'últim viatge

26 de setembre de 2000 al 14 de gener de 2001 – Museu del Cinema

Luis Buñuel va visitar Espanya per darrera vegada el març de 1980. Contràriament al seu desig inicial, el director aragonès va acceptar una invitació de la Unión de Escritores Cinematográficos, que el volia homenatjar en el marc de la I Semana de la Crítica de Cine a Madrid. Buñuel, a qui no li agradaven els homenatges, potser va decidir-se a fer aquest viatge des de Mèxic, pensant que segurament seria l'últim al seu país.

En l'any del centenari del seu naixement, l'exposició "Buñuel. L'últim viatge" recorda aquesta darrera visita del director a Madrid i fa un repàs gràfic a la seva filmografia completa. 119 fotografies, 16 cartells i altre material documental formen el conjunt d'aquesta exposició, que té per objectiu acostar als ciutadans la figura i l'obra del més genial director cinematogràfic espanyol.

El material exposat procedeix de la col·lecció d'Antonio García-Rayo, periodista cinematogràfic i editor, entre altres, de la revista "AGR. Coleccionistas de Cine". Ell fou un dels responsables del darrer viatge de Luis Buñuel.

Dossier informatiu (PDF 0,11 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte