Històric | Merci, Jules...

Tres homenatges a la imaginació de Jules Verne

6 de juliol al 2 d'octubre de 2005 – Museu del Cinema

Si avui anem a qualsevol llibreria del país o a qualsevol biblioteca pública, segur que trobarem algun llibre de Jules Verne (1828-1905). Si preguntem a la majoria de la població qui era el capità Nemo o en Phileas Fogg obtindrem respostes correctes. Si a qualsevol li proposem que completi les frases La volta al món... o Viatge al centre de... a ben segur que sabrà formular complets els títols d'aquestes novel·les.

Cent anys després de la seva mort, Jules Verne manifesta una tossuderia excepcional per romandre viu a la memòria de la humanitat. Més enllà del seu rigor documental, de la sòlida divulgació dels avenços tecnològics de la seva època o de les seves innegables habilitats com a narrador, chez Jules Verne hi ha quelcom inabastable, excepcional, que s'escapa a les classificacions i a les etiquetes reduccionistes i que explica la seva pervivència més enllà dels límits del temps i de l'espai.

Cent anys després de la seva mort, tres museus s'agermanen per retre homenatge a l'herència que hem rebut de Verne.

El Museu de la Pesca (Palamós) recull l'imaginari mariner i oceànic, que l'escriptor va enlairar a la categoria d'espai mític, convertint-lo en un àmbit per a l'aventura, el coneixement i la descoberta d'un mateix.

El Museu del Cinema (Girona) ens mostra la gran influència del novel·lista en aquest mitjà artístic: bé com a un dels autors del món més adaptats a la gran pantalla, bé com a font d'inspiració continuada per als cineastes fascinats pel sentit de la meravella.

El Museu del Joguet de Catalunya (Figueres) ens revela com la influència dels llibres d'aventures de l'escriptor i les il·lustracions que els acompanyaven han esperonat, d'una manera més o menys directa, la fantasia, el disseny de joguets, cromos o llibres en moviment.

Coincidint amb l'Any Verne i mitjançant les joguines, el cinema i l'imaginari mariner, els tres museus fan pinya per poder agrair a aquest gran escriptor el seu llegat.

Merci, Jules...

Dossier informatiu (PDF 0,59 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte