Històric | Sota l'aigua. 100 anys de la primera pel·lícula submarina

L'any 1916 s'estrenava "20.000 leagues under the sea", la primera pel·lícula de ficció que incorporava imatges filmades sota l'aigua. El Museu del Cinema ho commemora amb una exposició sobre aquest rodatge i el cinema submarí dels darrers cent anys.

6 de juliol de 2016 a 29 de gener de 2017 – Museu del Cinema

Des de l'origen dels temps, el món submarí ha estat motiu de gran atracció. L'adaptació de l'home sota l'aigua seria el primer pas per descobrir-lo. Però no va ser fins a la invenció de la fotografia en el segle XIX, i a partir del desenvolupament de càmeres que capturessin imatges en moviment (protegides per caixes estanques), que es mostraria el fascinant i misteriós món submergit.

L'any 1916 s'estrenava la primera pel·lícula comercial que incorporava unes imatges submarines. Van ser realitzades per John Ernest Williamson per al film 20.000 llegües de viatge submarí, a partir de l'obra de Jules Verne. Les dramàtiques imatges sobre la lluita entre un monstre marí i un pescador de perles van esgarrifar el món. S'iniciava així un camí a futures produccions de la gran indústria cinematogràfica documental i de ficció.

Cent anys més tard, a partir d'una idea original del Dr. Andrés Clarós i del material de la seva col·lecció privada de càmeres submarines, commemorem aquest primer film i els pioners que han fet la gran tasca de divulgació del món sota l'aigua.

Una producció de: Museu del Cinema, Museu Marítim de Barcelona i BCN Underwater Festival

Comissaris: Andrés Clarós i Sílvia Dahl

Entrada lliure

Dossier de premsa (PDF 1,54 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte