Històric | Cartells de revista

Anuncis de pel·lícules en publicacions periòdiques nord-americanes de la Col·lecció Roger Biosca (1930-1964)

Del 19 de febrer al 29 de maig de 2016 – Museu del Cinema

El cartellista, fotògraf i escriptor Carles Fontserè definí el cartell com "un crit a la paret". Aquesta exposició, però, pretén mantenir un diàleg íntim i sorprenent amb l'espectador. Sorprenent perquè aborda un tema tan popular com el cinema de Hollywood des d'un vessant inèdit, l'anunci de films en revistes nord-americanes de gran tiratge com Life, The Saturday Evening Post, Ladies' Home Journal, Colliers o Esquire. Íntim perquè no és el mateix "un crit al carrer" concebut en grans dimensions, que un cara a cara amb una proposta nogensmenys engrescadora. L'objectiu era el mateix, que anessis al cinema, però el mitjà, amb elements compartits, tenia en compte criteris gràfics diferents per mida, proporcions i distància de visió.

Aquesta exposició reuneix més d'un centenar d'anuncis procedents de revistes nord-americanes, publicats entre el 1930 i el 1964, de la col·lecció Roger Biosca. I la seva raresa és conseqüència directa de la seva senzillesa: qui guarda els anuncis que apareixien enmig d'unes revistes que eren llençades una vegada llegides? Els cartells, els programes de mà, fins i tot les fotografies promocionals han estat objecte de col·leccionisme des dels inicis del mitjà. Però ningú -o gairebé- es plantejà de col·leccionar els anuncis de pel·lícules inserits en revistes. I avui pràcticament no hi ha informació sobre aquest rar tresor gràfic.

Els anuncis de pel·lícules destinats a les revistes manlleven elements del cartell, però els deconstrueixen per establir una nova jerarquia en la qual l'ull és a dos pams i el text guanya importància.

"Cartells de revista" proposa un passeig visual per aquest tresor gràfic fruit d'un dels períodes més esplendorosos del setè art, i a uns gèneres estretament vinculats a determinades solucions estètiques.

Una producció de: Museu del Cinema
Comissari: Ricard Mas

Entrada lliure

Dossier de premsa (PDF 1,47 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte