Històric | Pantalla Oberta 2010

Espai per a nous creadors: Óscar Pérez, Joan Enric Barceló i Victor Correas, Paco Cavero i David Ruiz

16 de març al 6 de juny de 2010 – Museu del Cinema

En els darrers anys, la irrupció del digital ha fet que el cinema patís una forta transformació tant en els hàbits de projecció com a les tècniques de rodatge. L'abaratiment dels costos ha permès que es puguin portar a terme propostes, agosarades artísticament amb una major facilitat. A aquests canvis tècnics s'hi ha sumat la irrupció de diversos cineastes que han buscat noves formes audiovisuals, en alguns casos interactuant amb altres disciplines i influències en principi tant allunyades del cinema com el còmic, el vídeoclip, o els vídeojocs, o en altres casos recuperant gèneres, com el documental, que fins al moment havien estat un punt oblidats.

Pantalla Oberta és una finestra que ofereix als espectadors una petita mostra d'aquest nou cinema que es produeix a les nostres comarques de la mà de cinc directors: Òscar Pérez, Joan Enric Barceló i Víctor Correas, Paco Cavero i David Ruiz.

Cinc autors que tenen pocs punts en contacte, que vénen de formacions, trajectòries, vivències, estils i gèneres molt diferents, però que es caracteritzen pel fet de tenir estils molt personals i de ser d'aquells "franctiradors" que s'expressen mitjançant el cinema al marge dels mecanismes de la indústria.

Una selecció heterogènia que pretén mostrar a la gent treballs agosarats difícils de veure en els circuits convencionals de projecció.

Dossier informatiu (PDF 2,28 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte