Històric | L'altre patrimoni cinematogràfic

7 de maig a 2 de juny de 2002 – Museu del Cinema

Quan hom parla de patrimoni cinematogràfic es sol entendre, majoritàriament, que ens referim a les pel·lícules. A voltes, potser també al maquinari, principalment aquí a Girona, per l'existència del Museu del Cinema i la seva col·lecció Tomàs Mallol.

El fenomen cinematogràfic genera tot un seguit d'aspectes i activitats, la majoria de les quals -gairebé totes- són o poden acabar convertint-se en patrimoni cultural cinematogràfic. Així doncs, la literatura cinematogràfica, els llibres i revistes de cinema, els guions, els documents paper mercantils, els "press-books", els programes de mà ,els pasquins de films i cartells d'esdeveniments cinematogràfics, les fotografies de cinema (d'artistes, de directors, de rodatge...), el "marxandatge", la publicitat, les partitures musicals de bandes sonores, el col·leccionisme de tot tipus i la mitomania cinematogràfica, la crítica de cinema, el patrimoni del testimoni oral... són alguns exemples dels diferents aspectes als que volem referir-nos.

Aquesta mostra, que la qualifiquem d'exposició de tast, pretén il·lustrar el títol L'ALTRE PATRIMONI CINEMATOGRÀFIC i forma part del conjunt d'activitats organitzades per l'associació CINEMA·RESCAT, que acompanyen la celebració del CINEMA·RESCAT / TROBADA / DEBAT ' 2002 a desenvolupar a la ciutat de Girona els dies 23, 24 i 25 de maig i amb el mateix enunciat. El tast d'aquesta exposició, doncs, té a veure amb algunes de les temàtiques que es debatran durant les jornades de trobada i debat.

L'exposició està estructurada en quinze àmbits, cada un dels quals representa un diferent aspecte del ventall d'activitats, en torn del fenomen cinematogràfic, que són o poden ser patrimoni cultural.

Dossier informatiu (PDF 0,09 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte