Històric | La partitura sonora

El Segle del Cinema I

1 de setembre a 15 d'octubre de 1998 – Museu del Cinema

El Museu del Cinema recrea a Girona un espai que ha quedat fixat en la memòria emotiva dels qui van visitar l'exposició El Segle del Cinema, organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona l'octubre de 1995.

En aquest espai es produeix la fusió harmònica de la música cinematogràfica, els sons, les veus i el silenci. "El cinema sonor ha inventat el silenci", deia Robert Bresson.

Els diàlegs també formen part d'aquest univers musical. La paraula assoleix tota la seva dignitat en aquells moments en què una frase transcendeix el seu caràcter purament narratiu per a esdevenir signe d'una actitud.

Els grans autors de la música de cinema han proporcionat algunes de les melodies més característiques i populars del segle, les quals podem resseguir a través de la seva evolució genèrica. Així, podem sentir, i veure, els episodis següents: western, cinema històric, thriller, comèdia, musical modern, melodrama, dibuixos animats, cinema fantàstic, musical clàssic, cinema d'aventures i films socials.

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte