Històric | Soldados de Salamina

La pel·lícula: rodatge a Girona

11 de març al 8 de juny de 2003 – Museu del Cinema

Ara fa més de cinquanta anys, el rodatge de la pel·lícula "Pandora y el holandés errante" , amb Ava Gardner, James Mason i Mario Cabré, va trasbalsar la vida de la Girona de postguerra. Després d'això hi ha hagut altres rodatges a Girona, però cap d'ells ha arribat als nivells de transcendència i seducció dels gironins, fins que, ara fa un any, arribà el director David Trueba per portar al cinema la coneguda novel·la "Soldados de Salamina" del gironí nascut Cáceres Javier Cercas.

El fenomen de "Soldados de Salamina" i el seu rodatge en terres gironines ha comportat unes mobilitzacions, una participació de la ciutadania i un seguiment de la premsa com mai, només comparable al que van protagonitzar l'Ava Gardner i la seva Pandora.

Aquesta exposició vol ser una mirada al rodatge "Soldados de Salamina" a Girona, amb més de 90 fotografies del rodatge, amb la projecció continuada del documental "Salaminos" de Robert Bellsolà, que transmet perfectament a l'espectador l'ambient i les emocions d'aquells que visqueren activament o passivament el rodatge i, també, amb l'exposició de diversos objectes relacionats amb la novel·la i la pel·lícula. Un cicle de projeccions de cinema i un cicle de conferències complementen aquesta mostra.

En definitiva, una exposició on són tan protagonistes els gironins, com els artistes, tècnics, productors... i tot el que va comportar la moguda de la filmació d'aquesta pel·lícula.

Dossier informatiu (PDF 0,26 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte