Històric | Madeleine Carroll

Actriu compromesa

23 de febrer a l'11 de juny de 2006 – Museu del Cinema

Quan el 1934 Madeleine Carroll va trepitjar per primera vegada la Costa Brava, aquesta actriu anglesa era encara poc coneguda fora de les pantalles britàniques. L'imminent pas cap a Hollywood li va fer encetar una carrera fulgurant impulsada pel treball amb alguns dels més prestigiosos directors del moment: John Ford, Alfred Hitchcock, William Dieterle, Cecil B. de Mille… Va ser en aquesta època quan les nostres comarques es van convertir en refugi de l'estrella entre rodatge i rodatge, però la tranquil·litat que més anhelava es va veure interrompuda per l'esclat de la Guerra Civil, que la va mantenir allunyada de la seva propietat catalana.

En poc temps la mateixa ombra de la guerra s'estendria per tot Europa. Madeleine Carroll no va voler ser una simple espectadora del conflicte i va decidir-se a participar activament per recuperar la pau i els valors democràtics i es va implicar d'una manera molt personal com a membre de la Creu Roja, per donar suport a les víctimes més directes de la guerra, sobretot als nens orfes francesos i als soldats americans ferits.

Ara, aprofitant el centenari del seu naixement i valent-nos d'alguns objectes i documents del llegat de l'actriu, que ella mateixa conservava com els seus records més preuats, us proposem fer un recorregut per descobrir els diferents aspectes de la vida de Madeleine Carroll, des del més glamourós al més compromès.

Dossier informatiu (PDF 0,52 Mb)
Catàleg exposició (PDF 0,6 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte