Històric | El Cinema, també un gran joguet

18 de setembre de 2007 al 3 de febrer de 2008 – Museu del Cinema

Exposició programada amb motiu de la celebració a Girona del congrés europeu d'animació audiovisual Cartoon Forum del 19 al 22 de setembre de 2007.

A les primeres dècades del segle XX, el cinema va fer una gran eclosió. La seva expansió arribà arreu i començà a tenir adeptes una insòlita forma narrativa: l'animació cinematogràfica. Aquest nou gènere es va traslladar també al món de la joguina amb els aparells de cinema infantil. Van ser els germans Nicolau de Barcelona qui, l'any 1931, patentaren el primer projector infantil de dibuixos animats amb el nom de Cine NIC. L'aparell i les seves pel·lícules ben aviat van ser exportades a nivell mundial, es va vendre la patent a empreses de molts països i van aparèixer noves marques que copiaven el mecanisme inventat pels germans Nicolau.

La simplicitat d'aquests aparells permetia accelerar, retrocedir i congelar la projecció de la imatge, afegir-hi la banda sonora i, fins i tot, dibuixar les pròpies pel·lícules. "Fer cine" va esdevenir una activitat fàcil i divertida per a la mainada. Fou un gran joguet per a diverses generacions de nens, fins que l'arribada de la televisió i de noves joguines de plàstic el tornen caduc.

En aquesta exposició, i a través dels fons del Museu del Cinema, us oferim veure el seu llegat per descobrir o recordar un món fantasiós que, durant dècades, va convertir el cinema també en un gran joguet.


Vídeo(YouTube)
Dossier informatiu (PDF 0,49 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte