Històric | Actors (Icònics)

Imatges simbòliques i frases cèlebres dels grans actors del cinema. Col·lecció Vicenç Arroyo

Del 13 d'octubre de 2020 al 25 d'abril de 2021 – Museu del Cinema

John Ford va subratllar la importància que tenen els actors amb una frase cèlebre: "Vostè ha vist caminar William Holden? Doncs això és el cinema". Els actors són l'element humà dels metratges, aquells que posen en acció la història. A més a més, són el principal element iconogràfic del cinema. La seva imatge suggestiva a la pantalla els ha convertit en l'element clau de l'entramat comercial del cinema. Més enllà d'aquesta imatge pública, ser actor és també un ofici i una vocació.

Tal com vam fer en una exposició anterior dedicada a les “(Actrius) Icòniques”, us tornem a proposar un recorregut en aquest cas a través de retrats autografiats dels grans actors del segle XX i XXI procedents de la col·lecció Vicenç Arroyo, complementat amb algunes de les frases més celebres de cadascun d'ells. Repassem la iconografia dels grans intèrprets, aquells que han esdevingut símbols i records inesborrables per a milions d'espectadors i espectadores, alhora que coneixem la seva opinió sobre l'art fílmic, el negoci, la fama, l'ofici, la crítica o el públic cinematogràfic.

Com bé deia la productora americana D.A. Doran: "Hi ha tres tipus de persones: homes, dones i actors”. Doncs entrem i coneguem una mica més aquests personatges únics.

Dossier de premsa (PDF 1,91 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte