Històric | (Actrius) Icòniques

Imatges simbòliques i frases cèlebres de les grans actrius del cinema. Col·lecció Vicenç Arroyo

Del 12 de juny al 29 de setembre – Museu del Cinema

El cinema és l'art amb més adhesió popular del segle XX i ha generat multitud d'històries que han acabat essent part de l'imaginari de moltes generacions d'espectadors. Aquestes històries han estat interpretades per grans actrius que han deixat un pòsit en la memòria col·lectiva dels cinèfils. Algunes d'elles han projectat una aura que ha fet que acabessin esdevenint icones de la cultura contemporània del segle XX. Les seves interpretacions, la seva mística i la representació pública a través de les fotografies publicitàries de les seves pel·lícules les han convertit en imatges perdurables en les retines i les memòries de moltes generacions.

Totes elles van afrontar, o encara afronten, aquesta condició de maneres molt diferents: algunes es veuen com a actrius i reivindiquen l'ofici, d'altres van voler ser estrelles rutilants des del primer moment, unes quantes han volgut separar la condició de famosa de la vida personal i en altres casos han volgut a aprofitar la seva notorietat pública per ser un exemple reivindicatiu.

Algunes de les seves frases més cèlebres les acaben definint en part i és amb aquesta intenció que les recollim en aquesta exposició en què volem repassar la trajectòria d'algunes de les grans actrius que han marcat la iconografia cinematogràfica del segle XX a través d'imatges simbòliques autografiades i algunes de les seves frases més cèlebres.

Totes les imatges que pertanyen al fons del Museu del Cinema i a la col·lecció Vicenç Arroyo, una colossal sèrie d'imatges autografiades que ressegueixen tota la història del cinema.

Dossier de premsa (PDF 16,75 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte