Històric | Terry O'Neill: Rostres de llegenda

Retrospectiva d'algunes de les millors fotografies del britànic Terry O'Neill, que va fotografiar, en els anys 60 i 70, els rostres de grans estrelles de Hollywood de l'època.

Del 17 de febrer al 31 de maig de 2015 – Museu del Cinema

L'exposició, de 40 fotografies, conté algunes de les imatges més celebrades realitzades per Terry O'Neill. Aquest fotògraf britànic ha centrat la seva carrera en el retrat, amb una voluntat de documentar els moments més íntims i naturals dels grans mites del cinema, i també d'alguns grups de rock i pop, especialment de les dècades de 1960 i 1970.

L'estil natural i inconfusible d'O'Neill neix de la conjunció de dos factors: l'ús de la càmera de 35 mm, molt més lleugera i manejable que les habituals de l'època, i el seu accés excepcional a les celebritats retratades, amb qui passava dies sencers com si fos un d'ells. O'Neill aplicava en els seus retrats el que per a ell són tres normes bàsiques d'un gran fotògraf: ser el més invisible possible, tenir una gran paciència i saber combinar una gran discreció amb grans dots de relacions públiques. Amb 26 anys, O'Neill va decidir anar a Hollywood a retratar a les grans estrelles. Amb l'ajuda dels seus amics Michael Caine, Richard Burton i de la seva dona Faye Dunaway, va retratar a les grans estrelles del cinema de l'època.

Terry O'Neill (Londres, 1938) és un dels grans fotògrafs actuals, especialitzat en el retrat d'artistes de cinema, cantants i celebritats mundials. Els seus treballs al llarg de sis dècades han merescut portades de les principals revistes mundials: Time, Paris Match, Stern, Vanity Fair... Actualment, els seus treballs s'exposen en galeries d'art i col·leccions privades de tot el món i promou uns premis internacionals de fotoperiodisme que duen el seu nom.

Producció: Fundación Telefónica
Coordinació i muntatge: Fundación Telefónica i Museu del Cinema
Comissària: Cristina Carrillo de Albornoz

Entrada lliure

DOSSIER DE PREMSA (PDF 1,12 Mb)
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte