Històric | Estrelles del silenci. L'star system en el cinema mut de Hollywood

Aquesta exposició vol descobrir als espectadors del segle XXI la modernitat de les pel.lícules silents, de la mà de la creativitat desbordant de les seves estrelles, que van construir un univers d'extraordinària potència i poesia visual.

30 de juny de 2014 a 25 de gener de 2015 – Museu del Cinema

L'exposició "Estrelles del silenci. L'star system en el cinema mut de Hollywood" es proposa fer conèixer els rostres més importants dels inicis de la fàbrica de somnis, resseguir la popularitat dels actors i les actrius segons la manera que es van publicitar o segons el gènere de pel.lícules que van protagonitzar. Al públic li agradava retrobar-se amb una gestualitat familiar quan entrava a la sala de cinema; i les estrelles van saber parlar amb un llenguatge emotiu, anant del plor a la rialla, recorrent els sentiments més purs perquè els espectadors de tot el món els reconeguessin com a propis.

Encara que el sonor va iniciar-se l'any 1927, alguns creadors van seguir explorant els recursos del silenci, però amb un parell d'anys gairebé totes les pel.lícules van deixar de ser mudes. De 1910 a 1929, en l'anomenada era del progrés a nord Amèrica, les ficcions de Hollywood van poder reflectir a la pantalla els canvis morals, socials i econòmics del nou segle sense pronunciar una paraula. Amb una creativitat desbordant, les stars, convertides en déus de la pantalla, van construir un univers d'extraordinària potència -i poesia- visual. L'exposició vol descobrir als espectadors del segle XXI la modernitat de les pel.lícules silents, convidar-lo a meravellar-se davant unes imatges que bateguen i, per això, encara ressonen en els espectacles actuals de la nostra cultura audiovisual.

Producció: Museu del Cinema
Comissària: Núria Bou

Inauguració: dilluns 30 de juny a les 19.00 h

Entrada lliure


Vídeo(YouTube)
Dossier de premsa (PDF 1,64 Mb)
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte