Històric | Cinema imprès

Art i publicitat en paper (1895-1980)

Del 9 de juliol de 2013 al 26 de gener de 2014 – Museu del Cinema. Sala d'exposicions temporals

Des de les primeres projeccions, el cinema sempre ha tingut una necessitat inqüestionable de fer publicitat de les seves pel·lícules. En els seus 117 anys d'història, ha utilitzat tots els mitjans publicitaris coneguts per arribar a l'espectador de cinema. Durant una gran part d'aquests anys, aquesta propaganda es feia sobretot utilitzant el suport del paper. Cartells, programes de mà, cartelleres, dossiers de premsa, cromos, postals, fotografies, etc. eren alguns dels principals elements publicitaris impresos que es van fer servir massivament des dels inicis del cinema fins a la dècada de 1980, quan altres mitjans van anar substituint-los lentament.

Avui dia, les campanyes publicitàries de les productores cinematogràfiques gairebé ja no utilitzen el suport paper per transmetre els seus missatges. Potser l'incombustible cartell de cinema en seria l'excepció. Les noves tecnologies de la informació i els nous mitjans audiovisuals n'han pres el relleu d'una manera aclaparadora.

Amb aquesta exposició volem recuperar el record d'una manera i d'un estil de fer publicitat de les pel·lícules que avui gairebé ha desaparegut. Volem mostrar uns materials de propaganda impresa que ja formen part del patrimoni cinematogràfic i que cal reivindicar i conservar. L'exposició està organitzada en diversos apartats que coincideixen precisament amb els principals formats publicitaris en paper que hi va haver des dels inicis del cinema fins a la dècada de 1970.

Inauguració: dimarts 9 de juliol a les 8 del vespre.

Horaris:
Juliol i agost: de dilluns a diumenge de 10 a 20 h.
Setembre: dimarts a dissabte de 10 a 20 h; diumenge d'11 a 15 h.
D'octubre a gener: dimarts a divendres de 10 a 18 h; dissabte de 10 a 20 h; diumenge d'11 a 15 h.

Amb la col·laboració de: Diputació de Girona, Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya i la Filmoteca de Catalunya

Entrada gratuïta a l'exposició.

Dossier informatiu (PDF 0,54 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte