De formes deformes

Una forma diferent de veure l’estereoscòpia de Miquel Planchart

Del 23 de juny de 2022 al 26 de març de 2023 – Museu del Cinema

L'artista i fotògraf Miquel Planchart ens ofereix en aquesta mostra un exercici d'eclecticisme visual basat en una interpretació personal a la vegada que agosarada en l'aplicació de la tècnica estereoscòpica a l'hora de tractar la fotografia. Una experiència diferent, on cada imatge és una obra per si mateixa, on l'abstracció i el figurativisme es confonen, transportant-nos a espais nous, mons i paisatges onírics, rostres imprecisos, composicions surrealistes.

Us proposem un recorregut immersiu al voltant de trenta-quatre imatges tridimensionals creades amb l'aplicació de la tècnica estereoscòpia. La mostra suggereix dues lectures sobre una mateixa obra: primer de tot l'espectador pot veure imatges abstractes que representen composicions surrealistes i mons onírics que ens recordin a la visió d'un calidoscopi, de fractals generats a través de programari, d'un macramé visual, mandala fotogràfic, mosaic d'imatges. En una segona lectura, a través de l'ús d'ulleres 3D, les mateixes fotografies prenen formes tridimensionals i es converteixen en llenguatge figuratiu.

Les obres que componen aquest treball estan estructurades a la vegada en series diferenciades entre si. Cada sèrie constitueix un bloc independent on queden representats elements tan diferents com poden ser arbres, les arts escèniques, elements arquitectònics, ruïnes..., de manera que cadascuna d'aquestes ens acosta a un enfocament disruptiu, trencador d'allò que nosaltres veiem de forma quotidiana.

La tècnica aplicada en la realització final correspon a la de l'anàglif, de manera que utilitzant els colors del sistema additiu: vermell (primari) i cian (secundari) dona com a resultat la possibilitat de veure de manera estereoscòpica (3D), això sempre amb la mediació d'ulleres amb els seus filtres corresponents. Aquesta tècnica, fou desenvolupada en el transcurs de l'últim terç del segle XIX -una època on l'estereoscòpia va tenir una presència destacada en la fotografia.

DOSSIER DE PREMSA (PDF 1,54 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte