Històric | La mirada indiscreta. Exposició temporal

Una revisió lliure del cartell de cinema

Del 19 de febrer al 28 d'abril de 2013 – Museu del Cinema

L'aventura de la recerca del moviment aplicat a les imatges contrasta, un cop inventat i consolidat el cinema, amb la necessitat d'aconseguir una imatge gràfica fixa, que condensi l'esperit d'una pel·lícula, i que actuï com a reclam publicitari de l'espectador. Aquesta imatge/cartell, de dimensions generalment colossals, despertava la imaginació del passejant i el seduïa, i el convidava a traspassar la frontera que separa el món real de l'imaginari. Eren grans, desmesuradament grans, de molts colors, expressius, de tipografies curosament seleccionades i es van anar convertint en protagonistes de l'espai urbà, de les grans avingudes de qualsevol ciutat, malgrat no ser capaços de recordar el nom de cap cartellista, generalment poc coneguts i escassament reconeguts per la seva feina.

Joel Amat, Graduat en Ensenyament Superior de Disseny Gràfic per l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, realitza el seu projecte de final de carrera reflexionant sobre l'actual pèrdua de valor afegit del cartell de cinema i proposa alternatives que combinen l'anàlisi i la síntesi de les pel·lícules amb una acurada i intencionada proposta d'imatge gràfica. En aquesta exposició podeu veure una mostra del seu treball en un quarantena de cartells, que reinterpreten la imatge publicitària, sovint asèptica, de conegudes pel·lícules dels darrers temps. Una mirada indiscreta que reivindica amb força i arguments l'essència del cartellista de cinema.

Aquesta exposició és una coproducció del Museu del Cinema i l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot.

Inauguració: dimarts, 19 de febrer a les 19.00 h

Horari:
Dimarts a divendres de 10.00 a 18.00 h
Dissabte de 10.00 a 20.00 h
Diumenge de 11.00 a 15.00 h

Entrada gratuïta a l'exposició

Dossier de premsa (PDF 4,15 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte