Històric | Cromos, pel·lícules i estrelles

Col·lecció de cromos de cinema d'Albert Rossich

Del 13 de juliol de 2018 al 22 d'abril de 2019 – Museu del Cinema

Al llarg dels seus 123 anys d'història, el cinema ha utilitzat molts sistemes per a fer promoció de les seves pel·lícules i de les estrelles que les protagonitzen, des dels clàssics cartells i programes de mà fins a l'ús de les noves tecnologies, com per exemple les xarxes socials a Internet. Ara bé, pocs mitjans de publicitat s'han mantingut inalterables al llarg de tots aquests anys en l'àmbit cinematogràfic com els cromos de pel·lícules i estrelles.

Aquesta exposició té per objectiu mostrar la relació que el cromo i el col·leccionisme dels cromos ha tingut amb el cinema. Una relació que es remunta als mateixos orígens del setè art, quan les primeres productores cinematogràfiques van veure que els cromos podien ser un eficaç mitjà de divulgació de l'star system i de les seves pel·lícules. A la mateixa època, moltes empreses, sobretot de productes alimentaris com la xocolata, van veure que la temàtica del cinema era un esquer immillorable per a atraure nous clients. A partir d'aquí, sempre s'han editat cromos destinats a aquells col·leccionistes cinèfils i mitòmans que, a través d'aquest petit paper imprès, estableixen un lligam personal i íntim amb les seus films, actors i actrius preferits.

Aquesta exposició compta amb l'extraordinària col·lecció de cromos de cinema d'Albert Rossich, que es mostra per primera vegada en públic. L'exposició se centra especialment en els àlbums i els cromos del cinema de la primera meitat del segle XX, per la seva qualitat, singularitat i perquè són els més inèdits i desconeguts.

Podeu consultar imatges de peces d'aquesta exposició en aquest enllaç

Dossier de premsa (PDF 10,45 Mb)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte