Català Español English Français
El Museu Actualitat

El Museu del Cinema presenta una nova oferta de cursos de cinema

dijous 1 d'octubre de 2020

Almodóvar, el documental, el cinema africà, les tres edats del cinema independent (Cassavettes, Jarmusch i Van Sant) i Steven Spielberg són els temes escollits per a la programació d’aquest curs 2020-2021.

El Museu del Cinema torna a presentar una oferta de cursos de divulgació cinematogràfica. Està destinada a un públic no especialista, que té interès a conèixer i a formar-se en la història del cinema i en el llenguatge audiovisual. Els cursos s'impartiran cada dissabte al matí i totes les persones que siguin cinèfiles hi estan convidades a participar. El preu és de 85 euros, però els membres del Club d'Actors tenen una matrícula reduïda de 65 euros, els membres del Club Girona Cultura pagaran 70 euros i les persones a l'atur i jubilats tindran un preu reduït de també 70 euros. Per cadascun dels cursos s'assignaran dues places (per ordre d'inscripció) a menors de trenta anys els quals tindran un preu reduït de 35 €.

Quines són les constants, els misteris i les obsessions que componen l’obra d’un cineasta com Pedro Almodóvar? Ho descobriran els alumnes del curs, impartit per la professora de cinema Margarita Carnicé, “El cinema de Pedro Almodóvar. Claus d’un univers d’autor”. Durant les cinc sessions s’explicaran les claus de lectura i eines d’anàlisi de l’obra del director manxec. Les dates del curs seran els dissabtes 26 de setembre, 3, 17 i 24 d'octubre i 7 de novembre.

El curs impartit per Jordi Balló: “La realitat pensada. Procediments narratius del cinema documental” és la segona proposta d'aquesta temporada. Aquest tindrà lloc els dissabtes 14, 21 i 28 de novembre, 12 i 19 de desembre i vol fer una anàlisi al gènere de la no-ficció a través de les darreres propostes que han fet que el gènere es transformés i es repensés de manera significativa. Un repàs al documental de creació i les noves formes de documental de la mà d'uns dels més grans especialistes del país.

La primera proposta del 2021 serà “Cinemes africans: de les independències a l’era digital”. El professor de comunicació i especialista en cinemes africans, Sebastian Ruiz, realitzarà una panoràmica del cinema africà des dels anys seixanta, període de les independències amb el seu marcat cinema polític, fins a les propostes que avui es poden veure a les plataformes internacionals de vídeo a demanda. Una oportunitat única per conèixer unes filmografies avui encara massa desconegudes. Les sessions tindran lloc els dissabtes 16, 23 i 30 de gener, 6 i 13 de febrer.

El crític de cinema Quim Casas serà el professor de les cinc sessions dedicades a Les tres edats del cinema independent que es realitzaran els dissabtes 27 de febrer, 6, 13, 20 i 27 de març. En aquest curs es centrarà en tres noms essencials que defineixen les tres edats fonamentals en la història de la independència cinematogràfica: Cassavettes, Jarmusch i Van Sant. A partir de l’obra dels autors i de títols fonamentals com Shadows, Extraños en el paraíso i Elephant, es traçarà un mapa del cinema independent als Estats Units, films produïts i realitzats majoritàriament des de Nova York, una ciutat que ha estat històricament la gran alternativa al cinema fet a Hollywood.

El periodista i crític de cinema Josep Maria Bunyol serà l’encarregat, els dissabtes 10, 17 i 24 d'abril, i 8 i 15 de maig, d’impartir les sessions sobre una de les grans llegendes de Hollywood “Steven Spielberg. L’autor més taquiller”. Durant les cinc sessions s’analitzarà a fons la filmografia del director més rendible del Hollywood dels darrers quaranta anys, responsable de grans èxits populars com Tauró, Encontres en la tercera fase, E.T.", la nissaga d'Indiana Jones, Jurassic Park, La llista de Schindler o Salvem el soldat Ryan. La intenció és veure-hi més enllà dels tòpics que encara avui arrossega la seva figura enorme i decisiva per a la història del cinema.

Per garantir la seguretat dels assistents es prendran un seguit de mesures preventives contra la Covid-19: els cursos tindran un màxim de 15 persones inscrites; es prendrà la temperatura dels alumnes abans d’accedir a l’aula i ningú podrà accedir a la sessió si té la temperatura a més de 37,5 graus; caldrà posar-se gel hidroalcohòlic en entrar i sortir de l’aula i portar la mascareta posada durant tota la sessió; els alumnes seuran a una distància mínima d’un metre i mig, per la qual cosa el cursos tindran lloc en una aula més gran de l’habitual.

Consulteu la programació aquí

Tornar
  • El Museu del Cinema presenta una nova oferta de cursos de cinema
  • El Museu del Cinema presenta una nova oferta de cursos de cinema
  • El Museu del Cinema presenta una nova oferta de cursos de cinema
  • El Museu del Cinema presenta una nova oferta de cursos de cinema
  • El Museu del Cinema presenta una nova oferta de cursos de cinema