El cinema que agradava a Tomàs Mallol. Els coetanis de Mallol

Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Dimarts 27 d'octubre de 2020 – Museu del Cinema

La UNESCO va aprovar l'any 2005 declarar el 27 d'octubre com a Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb l'objectiu de sensibilitzar els governs, les administracions i el públic en general sobre la necessitat de salvaguardar el patrimoni audiovisual com a part de la memòria col·lectiva dels pobles. L'Ajuntament de Girona, a través del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i el Museu del Cinema, celebra aquest dia, ininterrompudament des de l'any 2007, amb l'organització de diverses activitats i la creació d'interessants recursos relacionats amb l'estudi i la difusió del patrimoni audiovisual.

Aquest any per commemorar Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual parlarem del cinema amateur a Catalunya i homenatjarem al Tomàs Mallol cineasta.

Aquesta doble celebració es farà a través d'una conferència sobre els coetanis de Tomàs Mallol on repassarem els principals noms del cinema amateur dels anys 60 i 70 a Catalunya. La dictarà el senyor Albert Beorlegui i Tous, comentarista cinematogràfic i coautor del llibre El cinema amateur a Catalunya (2009)

Tomàs Mallol va ser un cineasta incansable que va conformar una obra immensa que cal reivindicar com una de les millors obres del cinema amateur a Catalunya. Tota la seva filmografia es va realitzar des dels marges de la indústria, des de la més absoluta llibertat, amb una clara vocació artística i un perfeccionisme formal evident. Aquesta idea de cinema el va acompanyar sempre, també quan era espectador i anava al cinema i els directors que més li agradaven van ser sempre aquells que van practicar aquesta idea de cinema.

Aforament: 30 persones, per tal de garantir la distància de seguretat. Inscripció prèvia obligatòria: a través d'aquest enllaç o bé trucant per telèfon al 972 412 777. És obligatori l'ús de la mascareta durant tota la sessió i la higiene de mans amb gel hidroalcohòlic. Es prendrà la temperatura corporal dels assistents abans d’accedir a la sala.. Entrada: lliure. Ho organitza: Museu del Cinema

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte