Català Español English Français
El Museu Actualitat

El Museu del Cinema serà present al Lluèrnia el festival del foc i de la llum d'Olot

dijous 11 de novembre de 2021

Gràcies a la col·laboració entre les dues entitats els visitants de la mostra olotina podran gaudir de dues propostes dedicades al Cine NIC: la instal·lació lluèr-NIC i l'exposició "El cine Nic, el cinema de la mainada".

Lluèrnia és el festival del foc i de la llum, un esdeveniment anual que permeti visualitzar la relació de la ciutat d'Olot i el seu entorn a través del foc dels volcans El . El festival dura 16 dies i presenta un total de 22 instal·lacions al llarg del Fluvià repartides els tres caps de setmana de novembre, del 12 al 27 de novembre.

Aquest any, una de les instal·lacions de la mostra, el lluèr-NIC, ha reproduït a escala ampliada aquells projectors infantils. Durant les setmanes anteriors s'ha proposat als alumnes d'ESO dels instituts que dibuixessin les seves pròpies pel·lícules i que, preguntant als seus avis i àvies, redescobrissin la màgia de les imatges en moviment i l'encant de recrear els mateixos paradisos imaginaris en llençol blanc. Els professorat ha pogut comptar amb els materials dedicats a aquest aparell que conté laMaleta didàctica: La màgia de l'animació, Aquesta instal·lació es podrà veure a la plaça de l'Arxiu Comarcal, al carrer Puig del Roser, 1, de la capital de la Garrotxa.

Durant les dates del festival, també es podrà veure l'exposició EL CINE NIC El cinema de la mainada (1931-1974), en la qual Museu del Cinema de Girona, hem cedit part de l'extens que preservem d'aquest mític aparell de cinema infantil que va ser un gran joguet per a diverses generacions de nens i nenes. La mostra estarà ubicada a la sala d'exposicions temporals de l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Comercialitzat a partir de 1931, el cine Nic, és obra dels germans Tomàs i Josep Maria Nicolau Griñó de Barcelona. Van ser els germans Nicolau de Barcelona els que, l'any 1931, van patentar el primer projector infantil de dibuixos animats amb el nom de Cine NIC. L'aparell i les seves pel·lícules ben aviat van tenir un èxit esclatant, es va exportar a escala mundial, es va vendre la patent a empreses de molts països i van aparèixer noves marques que copiaven el mecanisme inventat pels germans Nicolau. La simplicitat d'aquests aparells permetia accelerar, retrocedir i congelar la projecció de la imatge, afegir-hi la banda sonora i, fins i tot, dibuixar les seves pel·lícules.

Us convidem aquests dies a visitar aquestes dues propostes i la resta de l'extens programa que us ofereix el festival. Podeu consultar el programa en aquest enllaç.

Tornar
  • El Museu del Cinema serà present al <i>Lluèrnia</i> el festival del foc i de la llum d'Olot
  • El Museu del Cinema serà present al <i>Lluèrnia</i> el festival del foc i de la llum d'Olot
  • El Museu del Cinema serà present al <i>Lluèrnia</i> el festival del foc i de la llum d'Olot
  • El Museu del Cinema serà present al <i>Lluèrnia</i> el festival del foc i de la llum d'Olot