Català Español English Français
El Museu Actualitat

Les activitats del Museu del Cinema tindran lloc de manera temporal al Cinema Truffaut

dimarts 19 de gener de 2021

El Museu del Cinema reprendrà les sessions dels cicles de documentals "Docs del mes", del seu cinefòrum "Parlem de Cinema?" i de la Mostra de Cinema d'Autor "Invisibles" al Cinema Truffaut. De moment les sessions de gener i febrer es realitzaran al cinema a l'espera de canvis en la situació sanitària permetin tornar a dur a terme al Museu del Cinema.

A partir del dijous 28 de gener, el programa d’activitats del Museu del Cinema es realitzarà al Cinema Truffaut. Les sessions van quedar interrompudes per motius sanitaris el passat mes de novembre i aquest acord entre les dues entitats permet que es pugui reprendre la programació en una sala adequada i amb totes les mesures de seguretat pertinents. Serà obligatori l'ús de mascareta, la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic i la sala veurà reduïda al cinquanta per cent la seva capacitat.

La primera de les sessions que es portarà a terme serà el cinefòrum "Parlem de Cinema?". El dijous 28 de gener es projectarà el film de Martin Scorsese Toro Salvatge i es debatrà al final sobre el contingut i la forma de la pel·lícula amb tots els assistents. La pel·lícula narra l’ascens i caiguda del boxejador Jake LaMotta i és un dels films més icònics del director novaiorquès. Presentarà l'acte i moderarà el debat final el programador del Museu del Cinema Jordi Dorca.

El dijous 4 de febrer tindrà lloc la projecció del documental Advocate de Rachel Leah Jones i Philippe Bellaiche. El film explica la història de Lea Tsemel, una advocada especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins. Sense pèls a la llengua, accepta representar acusats palestins, hagin o no comés delictes sota la revolucionària idea i forta convicció que la repressió que pateixen justifica la seva lluita per alliberar-se. La projecció s'inclou dins el cicle "Docs del mes" en el qual cada primer dijous de cada estrena una pel·lícula documental premiada als millors festivals i en versió original subtitulada al català.

El dijous 11 torna el cinefòrum "Parlem de Cinema?" En aquesta sessió projectem Take Shelter de Jeff Nichols, un film sobre la història de Curtis LaForche un treballador que viu en un petit poble d'Ohio i que un dia, comença a patir al·lucinacions apocalíptiques en forma de somnis. Presentarà l'acte i moderarà el debat final el programador del Museu del Cinema Jordi Dorca.

El 25 de febrer hi haurà una sessió de la Mostra de Cinema d'Autor "Invisibles". La mostra projecta films de directors que per la seva decidida aposta per un cinema que transgredeix els estàndards comercials de producció no van tenir una distribució massiva més enllà del circuit de festivals. Es projectarà la pel·lícula Mimosas d'Oliver Laxe. El film ens narra el periple d'una caravana que transporta a l'ancià Sheikh a Sijilmasa per ser enterrat al costat dels seus familiars. Mentre viatgen per l'Atles marroquí el vell mor. Ahmed i Said diuen conèixer el camí a Sijilmasa i s'ofereixen a portar el seu cos fins allà.

Els actes continuaran sent amb entrada gratuïta i es portaran a terme a l'horari habitual, les 7 de la tarda. Caldrà inscripció prèvia a través dels formularis habilitats a l'apartat d'agenda del lloc web del Museu o trucant al 972 412 777

Tornar
  • Les activitats del Museu del Cinema tindran lloc de manera temporal al Cinema Truffaut
  • Les activitats del Museu del Cinema tindran lloc de manera temporal al Cinema Truffaut
  • Les activitats del Museu del Cinema tindran lloc de manera temporal al Cinema Truffaut
  • Les activitats del Museu del Cinema tindran lloc de manera temporal al Cinema Truffaut