Català Español English Français
El Museu Actualitat

El món del cinema a l'aula

dijous 24 de setembre de 2020

El Museu del Cinema desplaça part de la seva activitat educativa als centres d'ensenyament

Sabent que aquest curs 2020-2021 serà difícil el desplaçament de l'alumnat als centres culturals, el servei educatiu del Museu del Cinema ha desenvolupat diverses propostes per a descobrir, des de l'aula, els espectacles audiovisuals que van fer possible el cinema, el cinema dels primers temps i els fonaments del llenguatge i la comunicació audiovisual.

El nou programa d'activitats que s'ofereix als centres d'ensenyament té la voluntat que aquestes arribin als infants i joves d'arreu del territori. Per això, s'han preparat propostes a l'aula complementàries a les ja existents – maletes didàctiques i projecte "Llegeix, càmera i... acció" - adaptades a les diferents etapes d'ensenyament, des d'educació infantil fins a batxillerat.

El Museu del Cinema entra a les escoles i instituts, seguint totes les mesures higièniques i sanitàries prevenció de l'expansió del COVID19, per tal que l'alumnat pugui comprendre el món del Cinema i de la crítica audiovisual en un context en el qual la imatge és més present que mai.
Cada any el museu acull més de 25.000 usuaris de centres educatius d'arreu de Catalunya i del sud de França, la gran majoria vénen des de comarques de Girona (50%), Barcelona (39 %) i de Catalunya del Nord (7%).

El servei educatiu proposa un ampli ventall de propostes educatives per ensenyaments al llarg de tota la vida, una educació més enllà de les aules amb el compromís d'Educació 360°. La seva oferta per a centres d'educació formal i no formal aplega més de 20 propostes pedagògiques de descoberta del museu i de la comunicació audiovisual adaptades als diversos nivells educatius i en diferents formats: tallers, visites, projectes anuals i de partenariat.

Les noves propostes educatives de descoberta de "El món del cinema des de l'aula" són les següents:

- Educació infantil: La cuca lluca i les ombres de colors (1 h)
L'espectacle d'ombres de "La casa de la Lluca" ens descobreix els efectes de la llum sobre figures opaques, translúcides i de colors.
- Cicle inicial de primària: L'espectacle d'ombres de Karagoz (1 h)
Les ombres de l'orient mitjà arriben amb les històries de Ramayana. Veiem un espectacle d'ombres i fem els nostres titelles.
- Cicle mitjà de primària: Mim i pantomima (1 h)
Rodem una escena de cinema mut basant-nos en el llenguatge i l'expressió d'aquest tipus de pel·lícules.
- Cicle superior: Fem Cinema: els plans cinematogràfics (2 h)
Descobrim les nocions bàsiques del llenguatge que ens permet narrar històries amb imatges.
- Primer cicle d'ESO: Darrere la càmera (2 h)
Qui fa que i amb quina intenció al Cinema? Descobrim el llenguatge audiovisual i les professions s'amaguen darrere les produccions de pel·lícules.
- Segon cicle d'ESO i educació postobligatòria: Cineastes Lumière: documentem el nostre entorn (2 h)
Gravem el nostre entorn tal com ho van fer els primers operadors de càmera que van documentar la realitat en moviment.

Propostes educatives a l'aula
Tornar
  • El món del cinema a l'aula
  • El món del cinema a l'aula
  • El món del cinema a l'aula
  • El món del cinema a l'aula
  • El món del cinema a l'aula
  • El món del cinema a l'aula