Català Español English Français
El Museu Actualitat

El Museu del Cinema ofereix una nova visita teatralitzada els vespres d'estiu

dijous 2 de juliol de 2020

Sota el títol “Amb ulls de dona”, la proposta permetrà a les persones que hi participin veure la col·lecció del Museu, el cinema dels primers temps i la història dels espectacles visuals amb una mirada feminista reivindicant el gran paper i llegat amagat de moltes dones en la història del setè art

Els dijous 9,16, 23 i 30 de juliol i dos més del mes d'agost (6 i 20) seran dies en què les arts escèniques, el cinema i el patrimoni audiovisual es retrobaran al Museu del Cinema. Aquests dies es realitzarà la proposta de visita teatralitzada "Amb ulls de dona". La protagonista serà la revolucionària i pionera directora francesa Alice Guy que ens descobrirà on són les dones en les històries que ens explica el museu i quin era el seu paper en els espectacles que van precedir el Setè Art.

Durant la visita, la primera directora de cinema ens explicarà quin paper jugaven les dones en les projeccions de fa tres-cents anys, ens farà conèixer les dones que es trobaven entre els primers retratistes, i quines van ser les pioneres del cinema, entre les quals hi trobem la mateixa Alice Guy. Durant el recorregut ella mateixa explicarà la seva pròpia història, la dificultat que va tenir perquè la seva feina fos reconeguda i ens detallarà totes les vicissituds que es va trobar abans que decidís posar-se darrere una càmera.

El 1895, en la primera exhibició que els germans Lumière van fer del seu invent més innovador, el cinematògraf, hi havia Alice Guy, secretària de la companyia d'aparells fotogràfics Gaumont, que uns dies més tard es plantaria davant del seu cap amb una idea revolucionària: utilitzar aquell artefacte per anar més enllà de la realitat, per explicar històries de ficció. Amb la il·lusió de fer realitat aquell projecte, Guy es va convertir en la primera directora de cinema de la història i en una de les creadores del gènere de la comèdia, amb la qual feia tremolar els valors de tota una societat.
La visita permet conèixer i aprofundir en la col·lecció del Museu del Cinema a través de la mirada de la dona que va inventar el cinema tal com el coneixem. Una visita que difícilment deixarà indiferent a cap de les persones que hi participin.

La visita començarà a les 19.30, tindrà en compte totes les recomanacions sanitàries vigents i garantirà la seguretat de tothom. Oferirà un aforament limitat a 10 persones per visita. Els visitants estaran obligats a usar mascareta i a realitzar la preceptiva neteja de mans. Les inscripcions es faran a través d'aquest enllaç. El preu és de 6 euros. Els membres del Club Cultura, estudiants, jubilats i aturats tindran un descompte del cinquanta per cent (3 euros). Els membres del Club d'Actors tindran entrada gratuïta. La idea i realització de la visita ha anat a càrrec de La Sirga cooperativa de serveis cultural

Tornar
  • El Museu del Cinema ofereix una nova visita teatralitzada els vespres d'estiu
  • El Museu del Cinema ofereix una nova visita teatralitzada els vespres d'estiu
  • El Museu del Cinema ofereix una nova visita teatralitzada els vespres d'estiu
  • El Museu del Cinema ofereix una nova visita teatralitzada els vespres d'estiu