Català Español English Français
El Museu Actualitat

La proposta educativa “Llegeix, càmera i... acció!” s’ha pogut tancar malgrat el confinament

dilluns 15 de juny de 2020

Un centenar de joves han finalitzat el projecte i han pogut presentar les seves creacions

La vuitena edició d’aquesta proposta organitzada pel Museu del Cinema i les Biblioteques de Girona, s’ha pogut realitzar malgrat el període de confinament. Finalment només dos dels quatre centres participants han presentat les seves creacions. Han estat Maristes de Girona i Montjuïc Girona International, amb un total de 95 alumnes dels dos centres.

Després de tot un curs escolar descobrint i treballant com fer un tràiler d’un llibre, els grups seleccionats dels alumnes participants a “Llegeix, càmera i... acció!” han presentat els seus booktrailers i han concorregut en el concurs final.

Els premiats han estat els següents:

Millor booktrailer: La Planta Mil, dels alumnes de l’escola Maristes: Ona Galan, Marta Sapena, Júlia Soler, Lara Beltran i Anna Riera.

Millor producció: Los crímenes azules, dels alumnes de l’escola Maristes: Tamara Aguilar, Rebeca Ferreira, Christofer Rodríguez, Ronnald Alves i Clara Torres.

Millor realització: Wonder, dels alumnes de l’escola Montjuïc Girona International: Camiel Peter, Ekaterina Dmitrevna Chernykh, Pau Gibert, Roger Gumbau, Aida Ribas, Guille Perales i Pablo Perales.

Millor adaptació: Wonder, dels alumnes de l’escola Maristes: Marc Barberà, Arnau Casademont, Berta Mas, Aina Selis i Judith Ortega.

Milllor direcció artística: Éramos mentirosos, dels alumnes de l’escola Maristes: Tito Cortés, Iris Rovira, Clàudia Escofet, Arnau Herrera i Aleix Gwiszc.

Millor caracterització i muntatge: El anónimo, dels alumnes de l’escola Maristes: Paula Vergés, Nora Ruiz, Esteve Agustí, Noah Regàs i Aina Garriga.

No s’ha pogut realitzar el visionatge i el lliurament de premis que habitualment es realitzar als Cinemes OCINE a causa de les restriccions sanitàries d’aquest moment.

El recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!” està impulsat pels serveis educatius del Museu del Cinema i Biblioteques de Girona, amb la col·laboració dels cinemes OCINE. Des del setembre els alumnes participants han treballat per produir els booktrailers, dels quals el mateixos centres han seleccionat els millors que són els que han participat en el concurs final.

La proposta educativa vol potenciar el gust per la lectura dels joves fent que visquin les diferents etapes d’una producció audiovisual (preproducció, producció, postproducció i difusió) gràcies a la lectura prèvia d’un llibre escollit per ells mateixos. De fet, la tria del llibre és el punt d'inici d'aquest projecte anual que se centra en l'elaboració d'aquest audiovisual que acaba amb la seva presentació i difusió pública.

Els booktrailers guanyadors es poden visualitzar al canal de Youtube del Museu del Cinema. al canal de Youtube del Museu del Cinema.

En aquest enllaç podeu veure La Planta Mil el booktrailer guanyador

Tornar