Català Español English Français
El Museu Actualitat

El Museu del Cinema obre virtualment les portes durant els dies del confinament

divendres 20 de març de 2020

Cada dia i durant el temps que duri el confinament pel coronavirus el Museu del Cinema engegarà una sèrie d'iniciatives per mantenir la seva activitat virtual a les seves diferents xarxes socials. Cada dia difondrà clips de vídeo on s'explica alguna de les peces de la col·lecció, un fragment dels millors finals de la història del cinema, recomanacions de materials per veure en família i s'ha informat als professors sobre recursos educatius que poden utilitzar amb els seus alumnes.

Els Museu del Cinema està tancat a causa del confinament pel coronavirus però en canvi ha obert una sèrie de portes virtuals perquè els ciutadans puguin accedir a continguts de la col·lecció, fragments cinematogràfics i material educatiu. La iniciativa està en la línia que han emprès molts centres i equipaments culturals amb la qual es pretén difondre continguts culturals per a tota aquella gent que es veu obligada a quedar-se a casa. La cultura no s'atura.

Cada dia es difondrà a través dels perfils del Museu a Instagram, Facebook i Twitter imatges i vídeos sobre un dels objectes de la seves col·leccions. Es començarà per petites peces audiovisuals de menys d'un minut, que formen part de la sèrie "La Llum del Cinema", produïda per la productora barcelonina BeNeCé, Televisió de Catalunya i el Museu del Cinema l'any 2008. Un total de 24 objectes del Museu són explicats de manera breu i divulgativa en cada un d'aquests clips audiovisuals. Posteriorment, altres audiovisuals i imatges aniran divulgant els objectes més emblemàtics i significatius del Museu i de la història de la nostra cultura audiovisual.

A les mateixes xarxes cada dia es difondrà un dels grans finals de la història del Cinema. Aquesta sèrie, que es titula "Finals mentre esperem el FINAL" vol mostrar una selecció de les millors darreres escenes de la història del cinema per fer més amena l'espera. Són un total de 20 finals que van des de Vertigo, Citizen Kane, Modern Times, passant per Seven o Lost in Translation.

També s'ha enviat a totes les llistes de publitrameses electròniques de professors i centres educatius informació de recursos que poden utilitzar els professors amb els seus alumnes, de manera en línia i gratuïta. També se'ls ha facilitat informació de diverses webs amb material educatiu de pel·lícules amb les quals es poden tractar tota mena de continguts curriculars. També els informem de la possibilitat de veure moltes pel·lícules a l'aplicació EBiblio. Tots aquells docents que vulguin més informació o altres recursos es poden dirigir al servei educatiu del Museu del Cinema a través de l'adreça de correu electrònic educació@museudelcinema.cat.

Durant aquests dies, i també des dels perfils de les xarxes socials, s'aniran recomanant recomanacions de sèries, pel·lícules i curtmetratges familiars per poder veure en línia, amb els més petits de casa. Cada dia es proposa una peça audiovisual esperant que gaudir del Cinema en família faci més lleuger el confinament per frenar l'expansió del virus.

El Museu del Cinema espera obrir ben aviat les seves portes i reprendre la seva activitat habitual.

Tornar