Recomanacions de films sobre el Cinema

Us recomanem una sèrie d’audiovisuals familiars que ens ensenyen el món del Cinema des de dins.

Voleu reservar aquesta activitat?

Truqueu al 972 412 777
o envieu un missatge a
educacio@museudelcinema.cat.

La història del descobriment del Cinema i de les produccions cinematogràfiques ha estat un tema que han plasmat molts directors i autors d’audiovisuals de tots els temps. Us fem un tastet d’obres perquè pugueu conèixer què hi ha darrere les càmeres i les aventures dels personatges que fan possible que les històries arribin a la gran pantalla.

Capítols de sèries:

- Les tres bessones i el món del cinema de Roser Capdevila

La Bruixa Avorrida enviarà a les germanes a una nova aventura que els permetrà descobrir qui va ser l’inventor del Cinema, però abans coneixeran altres inventors que van permetre que l’espectacle sigui el d’avui.

Podeu trobar el capítol al Youtube o a la web del Club Súper 3.

- Capelito Cineasta i Capelito Animador de Rodolfo Pastor

Dues històries relacionades amb el món del cinema d’aquest personatge, que canvia de forma el seu barret només tocant-se el nas. En la primera, es convertirà en cineasta rodant una pel·lícula amb els seus amics del bosc en i, en la segona, farà una animació pas a pas i haurà de portar la seva pel·lícula a un festival ple d’estrelles.

Podeu trobar els capítols a Youtube - Cineasta i Animador

- Pat i Mat – Cambra obscura d'Ateliéry Bonton Zlín

Aquests dos maldestres personatges volen fer-se una fotografia però encara no saben molt bé com funcionen les màquines de retratar. Ells ens descobriran els principis bàsics de fotografia gràcies al seu afany per aconseguir una imatge.

Podeu trobar el capítol al Youtube

Pel·lícules:

- Cinema Paradiso de Giuseppe Tornatore

Un cineasta de gran èxit reviu la seva infantesa, quan va enamorar-se d’aquest art, tot recordant la seva fascinació per les pel·lícules que es projectaven al Cinema del seu poble i la seva profunda relació d’amistat amb el seu projectista.

Podeu trobar la pel·lícula a l'eBiblio de Biblioteques de Catalunya

- El cameraman de Buster Keaton i Edward Sedgwick

Un fotògraf de carrer que es guanya la vida traient ferrotips als vianants. Després de conèixer a una secretària de la Metro-Goldwyn-Mayer, ven la seva vella càmera i prova d'aconseguir feina com a càmera en els noticiaris cinematogràfics de la productora.

Podeu trobar la pel·lícula a Dailymotion.

- Hugo de Martin Scorsese

L’orfe Hugo viu a una estació de tren de París, seguint arreglant els rellotges i aparells tal com li van ensenyar el seu pare i tiet. Ara l’únic que li queda del seu pare és un robot que funciona amb una clau especial que no sap on trobar. Aquesta màgica història ens retornarà al París dels anys 30 i ens recuperarà la figura d’un dels pioners del Cinema, en Georges Méliès.

Podeu trobar la pel·lícula a l’Amazon Prime, HBO o al Youtube de lloguer.

- Super 8 de J. J. Abrams

Buscant el millor lloc per rodar una pel·lícula,sis amics presencien un accident de tren que allibera un element desconegut.

Podeu trobar la pel·lícula a l’Amazon Prime , HBO o al Youtube de lloguer.
Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte