El cinema que agradava a Tomàs Mallol

Conversa amb Albert Serra

Dimecres 1 de juny de 2016 – Museu del Cinema

Tomàs Mallol va ser un cineasta incansable que va conformar una obra immensa que cal reivindicar. Tota la seva filmografia es va realitzar des dels marges de la indústria, des de la més absoluta llibertat, amb una clara vocació artística i un perfeccionisme formal evident. Aquesta idea de cinema el va acompanyar sempre, també quan era espectador i anava al cinema i els directors que més li agradaven van ser sempre aquells que van practicar aquesta idea de cinema.

Serra era un d'ells i és per això que proposem aquesta conversa entre el cineasta i el professor i crític Àngel Quintana per parlar de cinema amb un dels cineastes que més agradava a Tomàs Mallol.

Albert Serra: El seu primer film va ser Crespià, the film not the village, al 2003. Honor de cavalleria (2006), la seva segona pel·lícula, va ser present al Festival Internacional de Cinema de Canes d'aquest mateix any; aquest prestigiós festival també hi va ser present la seva tercera pel·lícula El Cant dels Ocells (2008), un film que va triomfar a la gala dels premis Gaudí del cinema català enduent-se els principals premis. El 2013 va presentar Història de la meva mort, un film que parteix dels mites de Giacomo Casanova i Dràcula, amb el qual va guanyar el "Lleopard d'Or" del Festival Internacional de Cinema de Locarno. Recentment ha presentat novament al festival de Cannes un film seu. En aquest cas es tracta de La mort de Lluís XIV, que ha tingut una gran acollida per part de la crítica especialitzada.

L'entrada és lliure i l'aforament limitat. L'assignació de places es farà per estricte ordre d'arribada.

Organitza: Museu del Cinema Col·labora: Cinema Truffaut

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte