Projecció de cinema dels orígens. DIE SOMME, Das Grab der Milionen

Seminari: "La primera guerra de les imatges"

Dijous 9 d'abril de 2015 – Cinema Truffaut

Com a acte paral·lel al seminari sobre els antecedents i orígens del cinema projectem un programa de cinema dels primers temps relacionat amb la I Guerra Mundial, amb acompanyament musical en directe.

Projectarem DIE SOMME, Das Grab der Milionen" (El Somme, la tomba de milions), Paul Heinz, 1930, muda. 75 minuts.

Documental sobre la batalla del riu Somme, una de les més sanguinàries de la Primera Guerra Mundial amb més d'un milió de morts. Realitzat el 1930 per Paul Heinz, un dels més importants directors alemanys de documentals de guerra, amb material original d'arxius anglesos, francesos i alemanys, fets públics poc abans de la producció del film. Combinades amb les imatges d'arxiu, Heinz afegeix una història de ficció protagonitzada per una mare i tres fills que van al front a lluitar. De fet, amb aquesta història, Heinz adapta el documental al gust del públic alemany d'aleshores. "Die Somme, Das Grab der Milionen" és un dels primers exemples dela història del cinema d'incloure recreacions d'esdeveniments històrics en un film pretesament documental.


Entrada lliure.

Organitza: Museu del Cinema, Filmoteca de Catalunya, Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat de Girona, Grup de recerca consolidat en Teories de l'Art Contemporani, Proyecto del Ministerio de Economía y Competitividad "La construcción del imaginario bélico en las actualidades de la Primera Guerra Mundial" HAR2012-34854 i Filmoteca de Catalunya.

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2021 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte