Nova guia del Museu del Cinema

Acte de presentació

Dimarts 21 de novembre de 2023 – Museu del Cinema

Presentem la nova Guia del Museu del Cinema, un llibre que destaca els principals objectes de les col·leccions, els més emblemàtics i els més excepcionals, emmarcant-los i contextualitzant-los dins la història del precinema i del cinema dels orígens. Aquesta guia vol evidenciar també el valor extraordinari, des d’un punt de vista patrimonial, històric i cultural, de les col·leccions que conserva el Museu del Cinema, que permeten fer un recorregut exhaustiu per la història de la tècnica i dels espectacles audiovisuals des del teatre d’ombres fins el cinema.

Substitueix la guia editada l’any 2002 i està dividida en 11 apartats vinculats a la tecnologia o tipologia dels objectes. En total, conté la descripció i la imatge de 301 objectes, els quals són una mostra representativa dels fons conservats en el Museu del Cinema. La majoria dels que hi apareixen provenen de la Col·lecció Tomàs Mallol; tanmateix, hi ha un nombre significatiu procedents d'altres col·leccions conservades al Museu, fruit de donacions de particulars. La guia ha estat editada en versions en català, castellà, anglès i francès.

El llibre vol ser és també un homenatge a tots aquells homes i dones de tots els temps que, amb el seu esforç i enginy, han fascinat els espectadors amb imatges, i esdevenir una eina cultural i patrimonial, que permeti comprendre l'origen de la nostra cultura audiovisual als ciutadans d'avui i del futur.

La guia ha estat editada per la Fundació Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol i l’Ajuntament de Girona. Els textos han estat escrits per Jordi Pons i Busquet, director del Museu del Cinema, i Montse Puigdevall Noguer, conservadora del Museu del Cinema. Les fotografies són obra de Josep Maria Oliveras.

Presenta: Joan Boadas (arxiver, cronista de la ciutat de Girona i antic gerent de la Fundació Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol), Jordi Pons (director del Museu del Cinema), Montse Puigdevall Noguer (conservadora del Museu del Cinema) i Lluc Salellas (alcalde de Girona i president de la Fundació Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol). Entrada: lliure. Ho organitza. Museu del Cinema. Inscripció prèvia: obligatòria

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte