El Nou Nou Hollywood: David Fincher, Paul Thomas Anderson i Steven Soderbergh

Curs de Cinema.

Dissabte 25 de febrer - 10.30 h – Museu del Cinema

El cinema de Hollywood ha experimentat a les darreres tres dècades una successió imparable de variacions motivades pels nous sistemes industrials i tecnològics, les reformulacions temàtiques, la competència de les televisions i les plataformes i, lògicament, l’arribada de nous cineastes que ja no es situen ni dins ni fora del sistema: poden ser apocalíptics alhora que integrats, parafrasejant el famós llibre d’Umberto Eco.

Per il·lustrar aquest Nou Nou Hollywood, que succeiria en el temps al Nou Hollywood de Penn, Peckinpah, Altman, Coppola, Scorsese, Schrader i els altres directors que van intentar canviar el cinema nord-americà fa cinquanta anys, hem triat a tres cineastes d’estils i temes ben variats que han sabut concitar l’èxit comercial, la reputació crítica i el prestigi als grans festivals.

Dos d’ells van començar com independents: Paul Thomas Anderson i Steven Soderbergh. L’altre procedia del camp del videoclip i la publicitat, David Fincher. Diversos films d’aquests tres autors, com Boogie Nights, Magnolia, Pozos de ambición, El hilo invisible, Sexo, mentiras y cintas de vídeo, Erin Brokovich, Traffic, The Girlfriend Experience, Seven, El club de la lucha, La red social i El curioso caso de Benjamin Button, il·lustren el relleu generacional que va començar a produir-se als anys noranta al cinema nord-americà i que encara té moltes coses a dir.

Dies: Dissabtes 25 de febrer, 4, 11, 18, i 25 març. Horari: De 10.30 a 13.30h. Professor: Quim Casas, professor i crític de cinema. Preu general: 85¤. Jubilats, estudiants, aturats i Club Cultura: 70¤. Amics i amigues del Museu del Cinema: 65¤. Menors de 30 anys: 35¤ (places limitades). Matrícula i pagament: fins al 18 de febrer

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte