Feminitats del cinema italià. Actrius i figures dels orígens als anys 70

Curs de Cinema

Dissabte 24 de setembre de 2022 – Museu del Cinema

Des de l’antiga commedia dell’arte la cultura italiana posa al centre de l’imaginari popular la figura de l’actor. Els cinema beu d’aquesta tradició on els rostres i els cossos de les estrelles, especialment les femenines, esdevenen artefactes privilegiats per explicar a través de l’art l’evolució d’una societat, els seus anhels i les seves pors. De les heroïnes populars del neorrealisme fins a les maggiorate dels anys 60, les dones del cinema italià esdevenen icones del cinema mundial i perfilen l’imaginari de la feminitat mediterrània a Hollywood. A l’hora també encarnen una evolució de la representació femenina que, des d’Itàlia, dialoga directament amb el lloc de la dona i la seva experiència en les societats europees modernes.

En aquest curs explorarem l’evolució de les feminitats en el cinema italià des dels seus orígens, on les dives del cinema mut representen el primer concepte històric d’estrella, fins a als anys 70, en què les noves tecnologies de comunicació desplacen l’esplendor del cinema cap a altres dispositius. Tot prenent la nostra memòria cinèfila com a motor de cerca, els estudis fílmics com a eines d’anàlisi, i la perspectiva de gènere com a lent d’observació, provarem d’entendre la capacitat transformadora de les actrius en el cinema i en la societat del seu temps.

Dies: 24 de setembre, 1, 8, 22 d’octubre i 5 de novembre. Horari: De 10.30 a 13.30. Professora: Marga Carnicé (Professora de Cinema). Preu: 85 ¤. Amics i amigues del Museu: 65 ¤. Club Cultura: 70 ¤. Jubilats, estudiants i aturats: 70 ¤. Menors de 30: 35 ¤ (s'assignaran dues places per ordre d'inscripció)

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte