La comèdia cinematogràfica. De la destrucció a la reconstrucció a través de l’humor

Curs de Cinema

Dissabte 26 de febrer - 10.30 h – Museu del Cinema

La comèdia és, amb el terror i el melodrama, l’únic dels gèneres clàssics que mai ha entrat en crisi. L’humor ha estat necessari en èpoques de conflictes socials, econòmics i bèl·lics, però, generalment, rere el somriure s’ha amagat sempre una visió crítica del món, com va demostrar l’esclat de l’anomenada screwball comedy als temps de la Gran Depressió nord-americana. Fins i tot el slapstick, el cinema còmic mut, ja presentava la revolta contra el món institucionalitzat.

El present curs es centra en els períodes més creatius de la comèdia, tant la d’Hollywood com l’europea, a través de l’evolució dels seus estils autònoms (slapstick, screwball comedy, sex comedy, comèdia romàntica, comèdia negra, spoof comedy, humor absurd, fins arriba al post-humor contemporani) i els seus màxims autors i intèrprets: de Charles Chaplin i Buster Keaton a Judd Apatow passant pels germans Marx, Ernst Lubitsch, Howard Hawks, Katharine Hepburn, Cary Grant, Leo McCarey, Billy Wilder, Preston Sturges, James Stewart, Frank Capra, l’escola italiana dels anys 50, la productora britànica Ealing, la parella Dorys Day-Rock Hudson, grans innovadors com Jerry Lewis i Jacques Tati, Blake Edward, Peter Sellers, Mel Brooks, Woody Allen, els Monty Python, Ben Stiller, Larry David...

Dies: 26 febrer, 5, 12, 19 i 26 de març de 10.30 a 13.30. Professor: Quim Casas (Crític de Cinema). Preu: 85 ¤; C.Actores: 65 ¤; C.Cultura: 70 ¤; jubilats, estudiants i aturats 70 ¤, Menors de 30 anys: 35 ¤ (s'assignaran dues places per ordre d'inscripció). Matrícula: fins al fins al 19 de febrer, a la taquilla del Museu, a institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l'import en el compte corrent de Caixabank ES14 2.100 0002 55 0201426275, indicant el nom de el curs "Comèdia"

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2021 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte