Una altra mirada. Els personatges femenins del Cinema Clàssic

Curs de Cinema

Dissabte 15 de gener de 2022 – Museu del Cinema

D'una banda, el curs proposa als alumnes un apropament a l'Edat Daurada de la Història del Cinema nord-americà des de l'estudi dels grans personatges femenins i les actrius que els han interpretat, analitzant diferents aspectes (rols, arquetips i estereotips, funcions narratives, estètiques i simbòliques) de la representació de la dona al cinema i les seves evolucions/involucions al llarg dels anys, tot acotant-los en el fecund marc dels gèneres cinematogràfics --la comèdia, el melodrama i el cinema negre en seran els principals, però també es tractarà el western i el fantàstic.

De l'altra, i com a necessari contrapunt a la sovint esbiaixada visió de la feminitat de l'imaginari hollywoodià, el curs planteja el seguiment en paral·lel de l'evolució de la figura de la dona en la societat nord-americana de l'època, contextualitzant cada pel·lícula analitzada en el seu present històric (els feliços anys vint, la Gran Depressió, la Segona Guerra Mundial, el naixement de la societat de consum...) i enriquint-la amb pinzellades de la teoria cinematogràfica feminista d'analistes de la talla de Molly Haskell, Laura Mulvey, Teresa de Lauretis o Janet Staiger.

Dies: 15, 22, 29 gener, 5 i 12 febrer de 10.30 a 13.30. Professor: Sergio López. Preu: 85 ¤; Club d'Actors: 65 ¤; Club Cultura: 70 ¤; jubilats, estudiants i aturats 70 ¤, Menors de 30 anys: 35 ¤ (S'assignaran dues places per ordre d'inscripció). Matrícula: fins al 8 de gener, a la taquilla del Museu del Cinema, per a / e: institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l'import en el compte corrent de Caixabank ES14 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l'alumne i curs "Una altra mirada"

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2022 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte