Visita teatralitzada: Amb ulls de dona

La primera directora de cinema visita el Museu

Dimecres 7 de juliol de 2021 – Museu del Cinema

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Per inscriure-us-hi, si us plau cliqueu sobre la data que us interessi o sobre la seva icona .

Quin paper jugaven les dones en els espectacles d’ombres d’ara fa 18 segles? I en les projeccions de fa 300 anys? Hi havia dones entre els primers retratistes? I en el naixement del cinema?

El 1895, en la primera exhibició que els germans Lumière van fer del seu invent més innovador, el cinematògraf, hi havia Alice Guy, secretària de la companyia d'aparells fotogràfics Gaumont, que uns dies més tard es plantaria davant del seu cap amb una idea revolucionària: utilitzar aquell artefacte per anar més enllà de la realitat, per explicar històries de ficció.

Amb la il·lusió de fer realitat aquell projecte, Guy es va convertir en la primera directora de cinema de la història i en una de les creadores del gènere de la comèdia, amb la qual feia tremolar els valors de tota una societat.

Més de cent anys després, aquesta pionera poc coneguda, ha decidit visitar el museu per descobrir per què ha estat oblidada i quantes altres dones, abans que ella, han tingut el mateix destí.

La primera directora de cinema ens visitarà per descobrir on són les dones en les històries que ens explica el museu i quin era el seu paper en els espectacles que van precedir el Setè Art. Ella ho va tenir molt difícil per veure reconeguda la seva feina, què en dirà de tot el que havia passat abans que decidís posar-se darrere una càmera?

Us convidem a visitar el museu a través de la mirada de la dona que va inventar el cinema tal com el coneixem. No us deixarà indiferents!

Organitza: Museu del Cinema. Preu: 6 euros. Club Cultura: 3 euros. Estudiants, jubilats i aturats: 3 euros. Club d'Actors: gratuït. Idea i realització: La Sirga cooperativa de serveis culturals

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2023 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte