Curs: El cinema de Pedro Almodovar

Claus d’un univers d’autor

Dissabte 26 de setembre - 10.30 h – Museu del Cinema

Quines són les constants, els misteris i les obsessions que componen l’obra d’un cineasta? El cinema contemporani ofereix casos particularment atractius per endinsar la mirada cinèfila en el descobriment d’un univers creatiu. Sense cap mena de dubte, el de Pedro Almodóvar n’és un. Considerat per la crítica internacional com un dels directors europeus en actiu més genuïns, la seva trajectòria emmiralla allò que la crítica francesa de l’escola Cahiers du Cinéma en diria una política d’autor: un estil propi que neix al marge de la indústria, que es nodreix de sí mateix i que reclama ser definit a partir d’un llenguatge propi.

Des dels seus inicis en el cinema underground espanyol dels anys 80 fins a la seva darrera declaració autobiogràfica i crepuscular Dolor y gloria, Almodóvar llega una filmografia amb trets identitaris concrets on potser l’única constant estable ha estat una permanent declaració d’amor cap al cinema: el propi i el dels altres. Aquest curs oferirà claus de lectura i eines d’anàlisi per tal d’esclarir els pilars fonamentals que basteixen l’obra del director manxec. Un món farcit de referents i alhora iconoclasta; realista alhora que volgudament artificial; familiar i provocador; fàcil de reconèixer i tanmateix sorprenent i a voltes abstracte. Una mirada personal i única que planteja les coordenades estètiques, dramàtiques i també ideològiques d’una realitat particular: l’univers Almodóvar.

Dies: 26 de setembre, 3, 17 i 24 d’octubre i 7 de noviembre. Impartit per: Mrgarita Carnicé (Professora de Cinema). Horari: de 10.30 h a 13.30 h. Preu: 85 ¤; Club d'Actors: 65 ¤; Club Cultura: 70 ¤; jubilats i aturats 70 ¤. Matrícula: fins al 18 de setembre, a la taquilla del Museu del Cinema, per c/e: institutestudis@museudelcinema.cat i ingressant l'import al compte corrent de Caixabank ES14 2100 0002 55 0201426275, indicant el nom de l'alumne i Curs "Almodovar"

Segueix-nos a:

YouTube

Instagram

Més informació:

Contacte / subscripcions

Serveis | Enllaços

Avís legal

Perfil del contractant

Premsa:

Notícies

Material de premsa

Identitat corporativa

TripAdvisor
Ajuntament de Girona
© 2020 Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol | C. Sèquia, 1, 17001 Girona | Tel. 972 412 777 | Contacte